avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Extradare Germania
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Extradare Germania

Buna ziua.
Solicit cu mari rugăminți sfatul dvs.
Cineva a înfăptuit mai multe infracțiuni de înșelăciune pe internet,asupra mai multor persoane din Germania, cu sume intre 10 si 30 de euro. Total prejudiciu, cca 500 euro.
Faptele s-au initiat de la domiciuliul paratului, in romania, pe internet, dar victimele sunt de nationalitate germană.
Intrebarea mea este, unde va fi judecat si pedepsit paratul? In Romania sau in Germania?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: adrianzhro , utilizator 09:49, 21 Februarie 2020
Probabil vor fi făcute plângeri in Germania de către victime și, în acest caz, foarte posibil, va fi solicitată predarea către autoritățile germane, pentru soluționarea respectivului dosar ce se va deschide.
Există posibilitatea, teoretică, ca autoritățile germane sa ceară statului român să preia cercetările, dar regula este prima arătată.
Va mulțumesc mult pentru raspuns.
Exista vreo șansă de a refuza extrădarea dacă parata are probleme psihice?
Pot fi invocate motive de refuz la predare, dovedindu-se corespunzător. Instanța care va hotărî asupra unei astfel de posibile cereri, va aprecia dacă respectivele motive sunt suficiente pentru a respinge solicitarea autorităților germane, conform Legii 302/2004.
Doamna avocat, sunteți foarte amabilă. Va mulțumesc.
Vă mai deranjez cu o problemă care imi dă fiori.
Faptul că a convins mai multi cetățeni să ii vireze sume de cca 10-20€ in conturi de Paypal, cu promisiunea de a le vinde bunuri fictive, este infractiunea de înșelăciune sau frauda informatică?
Dacă cumva este vorba de înșelăciune, este cumva înșelăciune sub formă agravantă? Prejudicul per total cca 500 euro.
Pe langa asta, există posibilitatea sa se adauge si infracțiunea de fals si uz de fals, conturile de Paypal fiind facute pe nume fictive?
Dacă da, asta înseamnă 2 pedepse. Se pot contopi?
Acum demaram procedurile pentru recuperarea prejudiciului. Va conta câtuși de putin?
Imi cer scuze pentru câte va întreb.
Sunt disperat.
Este inselăciune. Pot fi reţinute şi alte fapte. Nu cunosc detalii ale acţiunilor persoanei. Nu cunosc codul penal german.
Repararea pagubelor poate să ajute, inclusiv prin retragerea eventualelor plângeri formulate.
Este greu de discutat în abstract, dumneavoastră neavând nimic concret, ci doar temeri de ceea ce este posibil să se întâmple.

Alte discuții în legătură

Soția mea a dat țepe pe internet adrianzhro adrianzhro Buna ziua. Ma numesc Adrian si sunt pur si simplu distrus de ceea ce am aflat recent. Sotia mea in cursul anului 2019 a pacalit mai multi oameni pe un site de ... (vezi toată discuția)
Cine cerceteaza deconturile fictive si ce infractiune se comite ... Alina Avila Alina Avila Cine cerceteaza deconturile fictive, si ce infractiune se comite fals informatic? (vezi toată discuția)
Inselaciunea si paguba toushou toushou Art 215 Cod Penal, cel referitor la inselaciune, spune in felul urmator: Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte ... (vezi toată discuția)