avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Reesalonare credite, persoana fizica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Reesalonare credite, persoana fizica

Buna ziua, am inteles ca bancile au produse de esalonare credite de consum persoane fizice. Am fost si am intrebat si eu pe la banci, dar unele mi-au spus ca nu au asemenea produse. Intrebarea mea este, daca se poate sa imi raspundeti, daca urmatoarele banci pot face reesalonarea unor credite de consum si mai ales daca pot da si o perioada de gratie de 3 luni:
Imi cer scuze, efectiv din neatentie am scris niste banci. De fapt esenta intrebarii ar fi: toate bancile au produse de rescadentare si de perioada de gratie? va multumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2009
Monica Bogdan, Contabil
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 15:27, 29 Decembrie 2009
Numai bancile va pot da un astfel de raspuns. Eu am avut un client cu care am mers la banca si am discutat o restructurare a creditului, adica modificarea unor conditii si am obtinut o prelungire a contractului pe o perioada mai mare astfel a devenit rata mai mica ca sa poata plati in continuare clientul. Cereti o intalnire cu directorul de banca si purtati o discutie cu el expunandu-i toate problemele.
Nu cred ca exista un altfel de produs. Probabil ca va poate auta banca la care aveti deja creditul. Daca deja sunteti restant cu ratele nu cred ca vreo banca va mai acorda increderea mai ales ca acestea fac niste verificari (CIP, CRB, Biroul de credite).
Precizez ca nu am inca nici o restanta, numai mici intarzieri de cateva zile, dar nu restante. multumesc,
Daca nu aveti inca probleme cu ratele, puteti cere bancii o perioada de gratie, pana va mai reveniti financiar.
Nu exista un "produs de esalonare credite"....exista produse si produse de credit, si posibilitatea cam la orice banca de a obtine modificarea scadentarului initial.
Trebuie sa va interesati exact la banca la care aveti credite, si nu asa la modul general, ca doar nu facem sondaj:)
Discutati cu responsabilul clientela/directorul de unitate bancara unde aveti credite despre posibilitatile concrete existente in cazul dvs., pentru creditele dvs.
In principiu ati putea obtine o perioada de gratie totala sau partiala de cateva luni, o rescadentare a dobanzilor si comisioanelor restante, o reesalonare a creditului in mai multe rate decat v-au ramas efectiv de platit - prin majorarea duratei de creditare ramase, astfel incat sa ajungeti sa aveti rata lunara mai mica s.a.m.d.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Arisandy Arisandy Am contractat un credit ipotecar in 2008 la o banca, am platit 1 an de zile cite 1000 lei pe luna, iar in conditiile in care ni s-au redus sporurile din ... (vezi toată discuția)
Refinantare sau reesalonare credit lungu nicolae lungu nicolae am un credit in delurare,as vrea sa refinantez creditul dar am restanta 2 luni,pt ca nu am reusit sa fac fata platilor,de aceea vreau sa refinantez,se poate ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate plata rate a.l. a.l. buna ziua. am doua credite de nevoi personale (un credit facut acum 2 ani celelalt acum un an) impreuna cu sotia la BCR cu ipoteca pe o casa (este a bunicii ... (vezi toată discuția)