avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acuzat pe nedrept
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Acuzat pe nedrept

sa va povestesc pe scurt , finul meu tocmai a demisionat de la locul de munca din cauza unui ”scandal” fiind acuzat ca ar fi incasat de la un client o suma de bani pentru care a emis chitanta , chitanta rosie a plecat impreuna cu banii catre contabilitate , asta se intampla in luna 11.2019 iar acum s-a trezit ca este oarecum acuzat ca acei bani nu au fost inregistrati , ei sustinand ca nu au gasit-o , nici chitanta , nici borderoul pe care il preda impreuna cu chitanta. intre timp el a schimbat chitantierul , cel cu problema a fost teoretic verificat de catre managerul de filiala fiind semnat de catre acesta ca a fost verificat . a primit la acel moment unul nou pe care il folosea in continuare . acei bani au fost predati catre manager , dupa in plic sigilat pe sofer , ajungand in alta filiala la o persoana care inregistra banii , dupa aceste luni s-au trezit cei de acolo ca nu se gaseste acea chitanta , automat nici banii pentru a scadea din soldul clientului. el fiind foarte ”afectat” de aceasta intamplare , n-a mai vrut sa continue la aceasta firma , iar azi a fost la sediul central pentru a discuta problema impreuna cu sefa de la hr, cel de la contabilitate, jurist, directorul general etc iar din discutie a avut de ales sa isi dea demisia sau sa intre in concediu fara plata . el, le-a propus sa mearga impreuna la politie pentru a da declaratii si a face demersurile care se fac in astfel de situatii, insa cei din firma au spus ca o sa faca aceste demersuri dupa ce termina de cautat acea chitanta despre care este vorba . in acest caz doreste sa deschida si el un proces impotriva firmei pentru acuze false , defaimare , etc . ce poate face in aceasta situatie si unde se poate adresa si ce ar avea de castigat , el stiindu-se nevinovat . le poate cere prin instanta daune in cazul in care se constata ca nu el este vinovatul ? pana la urma nu mai are job din aceasta cauza, nu vrea sa il arate fosti colegi sau clienti cu degetul precum ar fi un hot , etc

Alte discuții în legătură

Acuzatii mihne mihne Buna ziua. Lucrez la un SRL, ca si economist. Casiera noastra a folosit chitantiere noi, pe care incasa banii si nu ii preda. Acest chitantier il preda peste ... (vezi toată discuția)
Delapidare sau nu?? corleonevicentiu corleonevicentiu Buna seara Am si eu o problema si as fi bucuros daca ati putea sa imi dati un sfat. In anul 2008 m-am angajat la o firma din galati domeniul de activitate ... (vezi toată discuția)
Factura cu chitanta neincasata,ramasa la client moldenerg moldenerg Buna ziua! Situatia se prezinta cam asa: in luna aprilie am avut un agent vanzari, care era mai nou in vanzari, nestapananind prea bine lucrurile ce tin de ... (vezi toată discuția)