avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Interpretarea legii pentru popriri
Discuție deschisă în Executare silită

Interpretarea legii pentru popriri

Legea popririi spune ca angajatorul poate opri pana la 30%din salariu...daca opreste doar 10%fin salariu este legal?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:55, 14 Februarie 2020
Nu. Poprirea este in cuantum de 1/3 din veniturile realizate. Daca sunt mai multe popriri, se popreste pana la 1/2. Sintagma "pana la" se interpreteaza ca nu se depaseste 1/3.
Procentul de poprire de 1/3 sau 1/2 îl stabilește executorul judecătoresc. Angajatorul doar se conformează.
Pai daca sunt mai multe popriri la executori diferiti, nu au de unde sa stie ei ca se popreste pana la 1/2. Angajatorul popreste conform CPC in situatia in care sunt mai multe popriri.

Oricum, interpretarea pana la se face cum v-am spus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza in cazul a 2 popriri? api7 api7 Am o poprire pe conturi ,de la un card de cumparaturi. Executorul a pus apoi poprire si la angajator,desi acesta imi vira salariul in unul din conturile pe ... (vezi toată discuția)
Executare silită Stereaalex20 Stereaalex20 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la situația ce urmează: am mai multe popriri pe salariu de la 3 executori. Acum, o poprire o am înființată ... (vezi toată discuția)
Referitor la pensia de intretinere viciucviciu viciucviciu In conditiile in care instanta a stabilit un cuantum al pensiei pentru doi copii majori de 33% din veniturile parintelui care plateste, iar pe acel venit mai ... (vezi toată discuția)