avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Referitor la pensia de intretinere
Discuție deschisă în Executare silită

Referitor la pensia de intretinere

In conditiile in care instanta a stabilit un cuantum al pensiei pentru doi copii majori de 33% din veniturile parintelui care plateste, iar pe acel venit mai este o poprire, cum procedeaza angajatorul? Daca opreste pensia fara o adresa de la execuror, numai in baza sentintei, ce i se poate intampla? (parintele care plateste este de acord sa i se retina).Daca trebuie sa plateasca retroactiv , de la data introducerii actiunii, cum va calcula angajatorul nrfiind o suma fixa? Multumiri
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:14, 14 Iunie 2014
Angajatorul trebuie sa plateasca mai intai suma, reprezentand pensia alimentara datorata, iar abia apoi procentul de 1/3 conform popririi instituite prin executare silita, facand o adresa executorului in acest sens.
Angajatorul va calcula suma reprezentand pensia alimentara, incepand cu data introducerii actiunii, precizata in hotararea judecatoreasca ( va calcula procentual lunar pana in prezent si va aduna toate sumele lunare reiesite in urma calculelor - simplu!), ulterior platind lunar procentul de 33/% din salariul acestuia.
Nu inteleg cum va recupera astfel suma restanta si cum va respecta si cuantumul legal al popririlor care nu pot depasi impreuna 1/2 din salariu.
Iar executorului care a infiintat poprirea nu are cum sa-i transmita ca nu mai popreste 1/3 ca aplica el o hotarare cum crede de cuviinta.
Ca angajator as indruma creditorul sa apeleze la un executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit pensia marita, dar executorul a mai luat din ei 100 ... stefanel67 stefanel67 Am primit pensia marita dar executorul a mai luat din ei 100 lei fata de cât aveam proprie, Este Legal cum a procedat executorul sa oprească 100 de lei din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara simone 01 simone 01 Am o nelamurire vis a vis de termenul de plata a pensiei alimentare. Am o hotarare judecatoreasca prin care instanta a stabilit suma care se plateste ca pensie ... (vezi toată discuția)
Poprire gana gana s-a dispus infiintarea popririi de catre instanta de fond, din oficiu, pentru plata pensiei de intretinere. intrebare: daca plata pensiei de intretinere ... (vezi toată discuția)