avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Am o nelamurire vis a vis de termenul de plata a pensiei alimentare. Am o hotarare judecatoreasca prin care instanta a stabilit suma care se plateste ca pensie alimentara, dar nicaieri nu apare nici o data clara, ci doar ca pensia se plateste lunar, de la data introducerii actiunii.
Intrebarea mea este daca exista in lege vreun termen de plata a pensiei alimentare, in primul rand ma intereseaza daca de exemplu transa aferenta lunii septembrie trebuie sa se plateasca in decursul aceleasi luni si nu in luna octombrie, asa incat copilul sa beneficieze de bani in luna in curs, iar daca raspunsul este afirmativ termenul poate fi considerat cel la care fostul meu sot primeste salariul sau el poate plati pana la sfarsitul lunii?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:52, 24 Septembrie 2010
lunar, inseamna ca va poate plati pensia incepand cu 01 ale lunii si terminanad cu 30/31 ale lunii.
Data introducerii actiunii este data la care a fost introdusa actiunea de dvs. pe rolul instantei, moment din care fostul sot datoreaza pensia de intretinere.
Pensia de intretinere este poprita de catre instanta in baza unei ordonante de poprire care a fost comunicata angajatorului la data pronuntarii sentintei.
Angajatorul va popri venitul sotului cand acesta primeste salariul,astfel ca in functie de data repectiva primiti si dvs.pensia pentru minor.
Pentru sumele anterioare ( acelea de la data introducerii actiunii), daca angajatorul nu popreste suma esalonat- pentru ca nu toti angajatorii popresc si sumele din urma, va fi necesara executarea silita prin intermediul unui executor judecatoresc.
simone 01 a scris:

ma intereseaza daca de exemplu transa aferenta lunii septembrie trebuie sa se plateasca in decursul aceleasi luni si nu in luna octombrie, asa incat copilul sa beneficieze de bani in luna in curs, iar daca raspunsul este afirmativ termenul poate fi considerat cel la care fostul meu sot primeste salariul sau el poate plati pana la sfarsitul lunii?
Va multumesc

Ar trebui sa luati in calcul faptul ca angajatorii nu isi platesc salariatii in avans pe luna in curs, ci de regula, pana pe 15 - 20 ale lnunii urmatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod procedura civila - divort laur77ro laur77ro Pe data de 24.09.2010 s-a admis cererea pentru desfacerea casatoriei in sedinta publica. Am primit comunicarea astazi (06.12.2010) prin Posta Romana. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara din urma mikare mikare In urma cu cateva luni am intentat proces pentru marirea pensie alimentare a minoarului rezultat dintr-o casatorie anterioara. pensia a fost marita de la suma ... (vezi toată discuția)
Retinere corecta pensie de intretinere din salariu Silvia  Aldea Silvia Aldea In urma divortului, copilul a fost incredintat mamei, iar tatal a fost obligat la plata [b]pensiei de intretinere[/b]. Intre timp, acesta s-a recasatorit si ... (vezi toată discuția)