avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata concediului medical la un al doilea angajator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata concediului medical la un al doilea angajator

Buna ziua,
O angajata care are stagiu complet la un angajator si stagiu de o luna la un alt angajator , prezinta un concediu medical pentru boala obisnuita.
Cel de al doilea angajator, la care nu are stagiul complet, trebuie sa plateasca concediul medical, si cum se face calculul?
Daca urmeaza sa intre in concediu prenatal tot fara sa indeplineasca conditia de stagiu, cum se va face calculul in acest caz?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 14 Februarie 2020
Cel de al doilea angajator, la care nu are stagiul complet, trebuie sa plateasca concediul medical ... salariata va aduce adeverinta cu veniturile de la locul de munca de unde are stagiu de cotizare complet.
Nu este corect ca fiecare angajator sa calculeze concediul medical pe baza veniturilor si a numarului de zile lucrate ?
Daca numai unul dintre angajatori poate plati concediul medical, nu trebuie sa-l calculeze cel la care are stagiul complet?
Vedeti si Ordinul 15/2018 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate
[ link extern ]

art.59 si urm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical dupa ccc beatrice culda beatrice culda Buna ziua, O angajata a revenit din concediu de crestere copil in varsta de pana la 2 ani si a intrat imediat incepand cu a 2-a zi in concediu medical cu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical nu se plateste daca nu ai minim 3 luni lucrate ? MaTr1cE MaTr1cE Am si eu o intrebare... Lucrez la o firma de IT de 2 luni si am fost 11 zile in concediu medical pe care il am de la spital deoarece am fost internat. Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Certificat medical Lorenafaur Lorenafaur Buna ziua, daca o angajata are functia de baza la alt angajator si intra in prenatal , la angajatorul unde are functia secundara zilele baza de calcul pe ... (vezi toată discuția)