Buna ziua ma numesc Mocanu Adina -Maria in ianuarie 2015 am facut la Raiffeisen Bank un depozit de economisire si creditare asa se numea pe numele fiicei mele. Fiica mea fiind minora.Banii fiind din salariul meu si economiile mele .Anul trecut am cerut desfiintarea acestui depozit si banii care erau au fost depusi intr-un cont,dupa ce autoritatea titulara mi-a dat un inscris ca pot scoate banii
Datorita faptului ca sunt divortata si tatal nu plateste pensie alimentara am cheltuit din bani pentru copil dar nu am pastrat chitantele..Intrebarea mea atat cat nu lezez interesele copilului si banii erau din economiile mele de ce trebuie sa dau explicatii .Va multumesc
Pentru ca numai autoritatea tutelară poate aprecia daca au fost lezate interesele minorului sau nu. Mai ales, ca din nefericire nu ati păstrat dovezile.
Buna ziua si totusi nu inteleg..Banii erau depusi din salariul meu si depozitul a fost facut din economiile mele .Nu am primit nimic de la stat acesti bani care s-au adunat au fost depusi de mine. Atunci mirarea mea ce sa verifice Autoritatea Tutelara ...ce interes al copilului am lezat.Cand eu il cresc si eu il finantez. Am un serviciu asa ca nu primesc nimic de la stat salariul este munca mea depusă Nu primesc ajutor de la stat .... Nu cred ca am de ce sa ma justific. Daca am folosit din bani au fost pentru scoala care nu este gratuita si de asemenea pentru situatii medicale.Nu cred ca este cazul sa se verifice situatia mea ...financiara
De fapt, verificarea oricarei situatii care are legatura cu un minor intra in atributiile autoritatii tutelare. Certati-va cu ei....
Ideea e ca odata depusi banii in contul unui minor (indiferent de unde provin sumele si indiferent ce calitate aveti dvs), nu mai puteti dispune de ei dupa bunul plac. Trebuie justificat exact de ce ii scoateti si pentru ce si daca scopul pentru care ii scoateti sunt in interesul minorului.
De asta a fost o mavevra cam neinspirata de la bun inceput.