avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul sotiei la mostenirea teren arabil parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul sotiei la mostenirea teren arabil parinti

Buna seara! As avea si eu o intrebare referitor la 6ha teren arabil,convins fiind de catre sotie, am vandut toata aceasta suprafata in decursul a 7 ani de la decesul mamei fiind in anul 2009-04-21! Tatal meu decedand in anul 2016-06-04 iar sotia fiind nedivortat in prezent ulterior parasind domiciliul conjugal, acesta fiind in locuinta parintilor mei, in luna 10-2016,fraierindu-ma de 90% din pretul acestor 6ha arabili! Ce sansa de castig as mai avea cu sotia mea in instanta ca din aceasta diferenta sa mai castig cel putin jumate daca si din acel procentaj de 45% ar putea avea vreun drept! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Balteanu Ghe. , utilizator 21:18, 15 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Luati legatura cu un avocat care, dupa stabilirea situatiei de fapt si de drept, va poate ajuta.
Cele expuse sunt foarte neclare.
Bună seara dl avocat si vă multumesc pentru raspuns, am să incerc să fiu mai explicit! Soția m-a convins cat timp a fost la domiciul conjugal sa vand 6 ha teren arabil iar din banii rezultați a beneficiat doar sotia, acceptandu-i motivele mincinoase cheltuirii acestor bani! As dori să stiu in cadrul divortului dacă îi mai pot impune inapoierea măcar jumate din aproximativ 100.000 Ron valoarea acestor 6 ha! Vă multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren arabil extravilan Balteanu Ghe. Balteanu Ghe. Bună dimineața! As mai avea o intrebare referitor la o suprafață de teren arabil extravilan si anume: Mama lui taică-meu din prima căsătorie a mostenit ... (vezi toată discuția)
Succesiune Constantin-Corneliu Constantin-Corneliu Tata a decedat in anul 1972, iar mama in anul 1975,si a ramas ca masa succesorala 1,64 ha teren extravilan si 0,03 ha teren arabil intravilan. in urma ... (vezi toată discuția)
Revocare contract de intretinere viagera branesti1954iunie2014 branesti1954iunie2014 In anul 2008 mama si tatal meu au decis sa le acorde fratelui si sotiei lui dreptul de propietate printr-un contract de vinzare-cumparare, cu CLAUZA DE ... (vezi toată discuția)