avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problemă cu vânzare loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problemă cu vânzare loc de veci

Bună seara ,
Ca urmare a suçcesiunii după soțul meu , am in concesiune un loc de veci , in care eu dețin 1,875 mp , fiica noastră deține 0.5625 mp si alt moștenitor care deține tot 0.5625 mp .In situația in care nu ne înțelegem , aș putea să fac o donatie unei persoane care e urgent interesată , doar pentru partea mea si a fiicei noastre ? Ce soluție ar fi pentru a rezolva problema urgent ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:15, 16 Februarie 2020
Cred ca puteti sa donati partile dumneavoastra, dar nu cred ca cel ce va primi donatia va putea sa inmormanteze pe cineva fara acordul celuilalt mostenitor. Trebuie sa faceti cumva sa ajungeti la o intelegere cu al treilea mostenitor.
Atat timp cat locul de veci este utilizat in baza unui contract de concesiune nu sunteti proprietarul acestuia respectiv nu il puteti dispune de acesta dupa propriul interes.
In cazul decesului titularului contractului de concesiune ,locul de veci poate fi preluat de catre rude,
apartinatori prin incheierea de nou contract de concesiune cu administratia cimitirului
Fiecarea administratie de cimitir prin regulamentul de ordine interioara prevede procedura de preluare loc de veci de catre rude.apartinatorii titularului de contract de concesiune decedat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea pentru locul de veci concesionat MelisaMelisa MelisaMelisa Buna ziua, Cum se procedeaza in cazul concesiunii locului de veci dupa decesul concesionarului. Exista o lege care reglementeaza succesiunea pentru locul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum se procedeaza in cazul concesiunii locului de ... MelisaMelisa MelisaMelisa Buna ziua, Cum se procedeaza in cazul concesiunii locului de veci dupa decesul concesionarului. Exista o lege care reglementeaza succesiunea pentru locul de ... (vezi toată discuția)
Loc de veci- cedare, concesiune, donatie.... alexandru andra alexandru andra Buna ziua Acum 8 ani am inmormantat tatal intr-un loc de veci al unei cunostinte care este mostenitoarea gropii respective. Acum dupa atata timp vreau sa ... (vezi toată discuția)