avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Studii superioare - vechime in munca?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Studii superioare - vechime in munca?

anii de studii superiori, la zi, sunt adaugati la anii de munca astfel incat sa ti se considere vechime?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:40, 10 Decembrie 2009
Se considera vechima asimilitata in vederea deschiderii drepturilor de pensie. Nu constituie vechime in munca in vederea stabiliri sporului pentru vechime in munca.
vechimea in munca se bazeaza pe existenta unui contract individual de munca.
Stagiul militar si perioada de facultate sunt stagii asimilate peripoadei de cotizare pentru pensie si se iau in calcul numai la pensia pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulare vechime pentru pensie stefania.ispirescu stefania.ispirescu Daca am lucrat in timpul facultatii, se cumuleaza anii de facultate cu cei din campul muncii pentru calculul vechimii? (vezi toată discuția)
Calcul vechime in munca euglup euglup Am terminat facultatea in 1997.Imediat am intrat in somaj din septembrie 1997 pana in ianuarie 1998 cand am plecat in armata pentru 6 luni.Se pot adauga armata ... (vezi toată discuția)
Calcularea vechimii in munca daniel02gc daniel02gc Conform legii in baza careia sunt platit beneficiez de niste sporuri pentru vechimea in munca.As vrea sa stiu daca la stabilirea perioadei de vechime in munca ... (vezi toată discuția)