avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... contract zapp
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

contract zapp

buna ziua am si eu o intrebare :Am facut un abonament zapp pentru telefonie si internet pe 2ani,dupa cei 2 ani m-au sunat si mi-au oferit un abonament la internet eu l-am acceptat am primit modemul acasa nu am semnat nici un contract.
INTREBAREA MEA ESTE K:E VALABIL CONTRACTUL FACUT PRIN TELEFON?
ASI VREA SA RENUNT LA ABONAMENT PT K NU SUNT MULTUMIT DE SERVICIILE OFERITE DE COMPANIA ZAPP M-AM MUTAT DIN ORAS SI STAULA TARA IAR AICI NU AM SEMNAL PT A PUTEA FOLOSI MODEMU,SI MAI AM 1AN DE CONTRACT DIN CEI 2ANI.
CE POT FACE IN SITUATIA ASTA?
Cel mai recent răspuns: Bogdan Tulai , utilizator 16:05, 21 Martie 2010
Contractul facut prin telefon este valabil. De asemenea este inregistrat, pentru a nu exista eventuale contestari ale acordului de prelungire a contractului.
Puteti rezilia contractul dar vi se va solicita o suma ce reprezinta taxa pentru denuntare unilaterala anticipata.
Vorbiti cu cei de la Zapp pentru a vedea exact care este aceasta suma.
Suma respectiva ar trebui sa fie trecuta si in contract.
1) ca sa inregistreze convorbirea in mod legal, tb sa te averitzeze initial
2) in contract ar tb sa existe ca o clauza de tipul ca ,,modificarea se face prin acord scris"; convorbirea telefonica ofera prea putine date de identificare ale clientului si daca nu e urmata de semnarea unui acord scris, cred ca poate infirmata usor;
Daca nu aveti semnal in zona in care locuiti puteti face o plangere catre ANCOM. In mod normal in contract ar trebui sa existe o clauza sau un SLA care face referire la partea tehnica - uptime, viteze, arie de acoperire etc.

Eu am patit ceva similar cu un alt furnizor de servicii de date mobile si nu am rezolvat nimic decat prin plangerea la ANCOM, care l-a obligat sa modifice anumite clauze contractuale, eu nu le-am acceptat si asa s-a reziliat contractul :).

Puteti de asemenea sa faceti plangere si la Protectia Consumatorului. Si faceti lunar. Amenda pe care o sa plateasca pentru ca serviciul nu e disponibil o sa fie mai mare decat abonamentul, prin urmare s-ar putea sa rezilieze fara penalitati.

Toate aceste variante trebuie sa fie acoperite de lege. Prin urmare trebuie sa cititi cu atentie contractul si normele ANCON.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Internetul mobil merge slab, ce pot sa fac?? ContSters118896 ContSters118896 Buna ziua. Am o problema.Am conectat inernet mobil de la [i][EDITAT][/i], nelimitat in 2008 decembrie cu 2 ani de contract.E bine cind am pus internetul la ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract Mikulas69 Mikulas69 Buna ziua, forumul a fost recomandat de un prieten si nu am cautat dar as avea nevoie de ajutor. Dupa 3 ani de contarct la zapp internet in ultimele 2 ... (vezi toată discuția)
Acces la internet / calitatea serviciilor isp crx crx Buna ziua! Problema este legata de accesul la internet si calitatea serviciului respectiv. Localitatea in cauza este comuna Axintele, judetul Ialomita. La ... (vezi toată discuția)