buna ziua am si eu o intrebare :Am facut un abonament zapp pentru telefonie si internet pe 2ani,dupa cei 2 ani m-au sunat si mi-au oferit un abonament la internet eu l-am acceptat am primit modemul acasa nu am semnat nici un contract.
INTREBAREA MEA ESTE K:E VALABIL CONTRACTUL FACUT PRIN TELEFON?
ASI VREA SA RENUNT LA ABONAMENT PT K NU SUNT MULTUMIT DE SERVICIILE OFERITE DE COMPANIA ZAPP M-AM MUTAT DIN ORAS SI STAULA TARA IAR AICI NU AM SEMNAL PT A PUTEA FOLOSI MODEMU,SI MAI AM 1AN DE CONTRACT DIN CEI 2ANI.
CE POT FACE IN SITUATIA ASTA?
Contractul facut prin telefon este valabil. De asemenea este inregistrat, pentru a nu exista eventuale contestari ale acordului de prelungire a contractului.
Puteti rezilia contractul dar vi se va solicita o suma ce reprezinta taxa pentru denuntare unilaterala anticipata.
Vorbiti cu cei de la Zapp pentru a vedea exact care este aceasta suma.
1) ca sa inregistreze convorbirea in mod legal, tb sa te averitzeze initial
2) in contract ar tb sa existe ca o clauza de tipul ca ,,modificarea se face prin acord scris"; convorbirea telefonica ofera prea putine date de identificare ale clientului si daca nu e urmata de semnarea unui acord scris, cred ca poate infirmata usor;
Daca nu aveti semnal in zona in care locuiti puteti face o plangere catre ANCOM. In mod normal in contract ar trebui sa existe o clauza sau un SLA care face referire la partea tehnica - uptime, viteze, arie de acoperire etc.
Eu am patit ceva similar cu un alt furnizor de servicii de date mobile si nu am rezolvat nimic decat prin plangerea la ANCOM, care l-a obligat sa modifice anumite clauze contractuale, eu nu le-am acceptat si asa s-a reziliat contractul :).
Puteti de asemenea sa faceti plangere si la Protectia Consumatorului. Si faceti lunar. Amenda pe care o sa plateasca pentru ca serviciul nu e disponibil o sa fie mai mare decat abonamentul, prin urmare s-ar putea sa rezilieze fara penalitati.
Toate aceste variante trebuie sa fie acoperite de lege. Prin urmare trebuie sa cititi cu atentie contractul si normele ANCON.