Buna ziua!
As dori sa stiu, in caz de inchidere a unui punct de lucru a unei firme al carui obiect de activitate e comertul cu amanuntul de produse de imbracaminte, de ce drepturi beneficiaza angajatii in cazul disponibilizarii.
1 Aici ma refer in special la perioada de preaviz, daca magazinul se inchide de pe "o zi pe alta", mai ai dreptul la perioada de preaviz pe care sa o poti efectua fara prezenta la munca .
2 Salariul comensatoriu este intr-adevar de minim 2 salarii nete.? cand anume trebuie facute cererile pt acordarea acestor salarii si unde se inregistreaza aceste cereri pentru a nu fi cumva"pierdute"?nu e suficienta transmiterea acestor cereri prin posta cu cerere de confirmare a primirii lor?.Mentionez ca niciodata nu ne-a fost pomenit de vre-un contract colectiv de munca.
Astept raspuns urgent! multumesc!
In general nu prea exista concedieri de pe o zi pe alta...... mai ales in comert. In perioada de preaviz faceti inventarul, participati la dezafectarea magazinului, etc. Oricum preavizul de 20 de zile lucratoare este obligatoriu si nu se poate renunta la el. Conform CCM din ramura comert, cuantumul platilor compensatorii este de doua salarii asa cum ati mentionat si dumneavoastra. Va recomand sa faceti cererile la momentul comunicarii preavizului si sa le depuneti cu numar de inregistrare (pastrand o copie). Varianta cu confirmare de primire de la posta nu e o solutie, eu as apela la un serviciu de curierat cu confirmare.
Salarii compensatorii
sara85
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine,daca se poate,in urmatoarea problema:
-am lucrat intr-un magazin, in functia de vanzatoare, in perioada ... (vezi toată discuția)