avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Solicitare insolventa.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Solicitare insolventa.

Ce trebuie sa faca o firma/persoana fizica pentru a cere declansarea insolventei impotriva unei societati comerciale pentru a nu si-a achitat niste datorii/imprumut catre firma respectiva?
In cat timp poate solicita aceasta? Intai se face o notificare si apoi dupa o luna solicita procedura insolventei?
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 14:37, 10 Decembrie 2009
Daca indepliniti conditiile prevazute de legea insolventei, nu este nevoie de notificare.
Daca nu a trecut o luna de la data cand creanta a devenit certa, lichida si exigibila, puteti formula si o notificare.Poate reusiti sa va recuperati creanta pe cale amiabila.

www.avocatnet.ro/content/art...
Cererea de deschidere a procedurii insolventei se poate face fara vreo notificare prealabila, daca sunt indeplinite conditiile pentru aceasta: existenta unei creante certe, lichide si exigibile de peste 30.000 lei si incapacitatea de plata a debitorului mai mult de 30 de zile...succes!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2009
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Si daca creanta este certa, exigibila si este mai mica de 30.000 ron nu se poate solicita acest lucru?
E alta procedura in acest caz?
-oug 119/2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere deschidere insolventa paul_2008 paul_2008 Buna-ziua, Am livrat unei firme marfa de aproximativ 40.000 lei in baza unor comenzi scrise. Am facturat acea marfa, iar datoria nu a fost platita de peste 35 ... (vezi toată discuția)
Declararea unei firme in faliment lenu_ro lenu_ro buna ziua va rog sa ma ajutati o societate comerciala a achizitionat de la firma unde lucrez un produs, pe baza de contract- factura fiscala. din valoarea ... (vezi toată discuția)
Neplata facturi. cum il dau in judecata? bbn_1982 bbn_1982 Buna ziua! Am de recuperat niste bani de la un client din anul 2008. Luna trecuta am trimis o notificare cu confirmare de primire pe adresa acestuia, dar a ... (vezi toată discuția)