avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Norma de munca / ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Norma de munca / ore suplimentare

Buna seara ,
Vin cu o intrebare pentru sotia mea ,
In urma cu o saptamana, sotia mea a fost nevoită sa plece de la servici la ora 13.30 , deoarece a trebuit sa meargă să o ia pe fetita de la gradinita , fetita avea febra . Sotia a lucrat in accea zi de la 8.00 . Si i-a fost acordat concediu medical pentru îngrijirea copilului minor , inclusiv aceea zi . intrebarea este : orele lucrate se considera ca si ore suplimentare sau se pierd ?
Va multumesc frumos

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:34, 18 Februarie 2020
Nu sunt considerare ore suplimentare .... Insa, in situaţia în care asiguraţilor prevăzuţi la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 , aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006 , cu modificările şi completările ulterioare, li se acordă certificat de concediu medical în aceeaşi zi în care au desfăşurat activitatea în cadrul programului complet de lucru, indemnizaţia se va acorda numai pentru zilele următoare celei în care a fost acordat certificatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedii medicale suprapuse ianuarie ianuarie Buna ziua. VA rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie. Am o colega care a primit de la medicul de familie concediu medical pentru perioada ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie ioana bt ioana bt Buna ziua, va rog să mă ajutați cu un răspuns în următoarea situate : M-am întors in 13 februarie 2018 la serviciu din concediu de creștere a copilului ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal 2 locuri de munca(8 + 4 ore) Flore19 Flore19 Concediu prenatal 2 locuri de munca(8 + 4 ore) Buna ziua, Am o intrebare. Am 2 locuri de munca. Unul la 8 ore, iar unul la 4 ore. La cel de 4 ore, am ... (vezi toată discuția)