avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract arenda

ce se intimpla cu contractele de arenda in vigoare daca intervine decesul arendatorului?se pot desfasura pina la expirarea termenului de valabilitate?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 13:19, 4 Martie 2020
In situatia in care nu exista o interdictie stipulata in mod expres, contractul de arenda ar putea continua cu mostenitorii arendatorului pana la expirarea duratei contractuale.
inca nu s-a facut succesiunea, contractele nu au expirat.in aceste conditii aceste contracte isi inceteaza efecele?
Nu, contractele nu isi inceteaza efectele. La decesul arendatorului, toate drepturile si obligatiilor rezultate din contractul de arenda trec asupra mostenitorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încetare contract arenda după decesul arendatorului aenescu93@gmail.com aenescu93@gmail.com Buna ziua. Doresc sa stiu , daca in situatia in care arendatotorul a decedat in 2015, contractul de arenda incheiat de defuncta si arendas pe o perioada de 10 ... (vezi toată discuția)
Continuare arenda chiar cu decesul arendatorului DorinaCet DorinaCet Buna ziua. Eu sunt un arendas care vrea sa ia in arenda un teren pe zece ani , dar nu pentru cultura mare ci pentru arbusti fructiferi. Arendatorul este batran ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare bela1 bela1 Buna ziua! Mama a incetat din viata in 2019. 12. 16, avea pe numele lui 3 contracte de arendare. Aceste contracte se anuleaza automat sau trebuie depus cerere ... (vezi toată discuția)