avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Comanda pe magazine online - Protectia comerciantului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Comanda pe magazine online - Protectia comerciantului

Buna ziua!

Am si eu o intrebare care ma macina de ceva timp si careia nu am reusit inca sa-i gasesc un raspuns.
Am un magazin online si ma confrunt cu o problema. Au fost situatii in care clientii au comandat produse si ulterior, cand produsele au ajuns la ei, fara a avea motive evidente au refuzat ridicarea acestora. In aceasta situatie noi achitam curierului taxele si ramanem cu gaura.

Cum putem sa ne protejam noi cei care detinem astfel de afaceri. Pentru clienti exista protectia consumatorului dar pentru noi?

Cu stima,

Lucian
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:25, 11 Decembrie 2009
Nu cred ca puteti face altceva decat sa ii chemati in judecata.
Probe ati putea avea.
Buna ziua,

Ati putea solicita, cand clientii fac comanda, plata unui avans care sa acopere taxele pt curier.
Va trebui sa precizati expres ca nu se returneaza avansul in cazul in care refuza primirea sau nu este gasit acasa clientul.

Multumesc,
Multumesc pentru sfat. Problema este ca nu se prea poate pune in practica asa ceva pentru ca vorbim in general de comenzi mici (cadouri) si nu ai cum sa ceri avans la asa ceva.
Pe mine ma interesa mai mult daca exista legi care sa protejeze si magazinele si nu doar cele ce permit cumparatorului sa returneze produsele in termen de 10 zile.
Avand in vedere modul in care are loc manifestarea acordului de vointa al partilor contractante, potrivit legii, aveti dreptul de a obtine cheltuielile efectuate cu transportul bunului.Cheluielile de transport sunt separate de bunul livrat.
Insa doar prin instanta se poate rezolva aceasta problema si nu stiu in ce masura se merita din punct de vedere practic financiar.

avocat Claudiu Lascoschi
Da. Multumesc. O sa specific in comanda acest aspect. Macar pot sa "sperii" persoanele rau intentionate.

Alte discuții în legătură

Colet returnat, plata curier florinel888 florinel888 Acum cateva zile am comandat ceva pe internet care urma sa vin printr-o firma de curierat. Problema este ca eu am cumparat acel produs de aici si nu mai am ... (vezi toată discuția)
Produs - comanda speciala la furnizor in strainatate Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! In ce conditii un magazin online poate refuza returnarea unui produs adus penru un client la comanda speciala din strainatate, fiindca acesta ... (vezi toată discuția)
2 nelamuriri Victorius Victorius Buna seara Doresc sa infiintez o firma cu activitate principala 4791 (magazin online) si cu cateva activitati secundare. Voi livra produsele comandate pe ... (vezi toată discuția)