Bună ziua!
Sunt citata ca martor la un proces început acum cinci ani. Nu am fost martor fizic la acele întâmplări, știu totul din ce mi-a povestit partea vătămată, care m-a sunat și cu care am avut o discuție la telefon în timpul întâmplărilor. Sincer, nu îmi mai amintesc în detaliu cele întâmplate, sau ordinea exacta a întâmplărilor. M-am prezentat la proces, unde am fost citata ca martor, am fost întrebata dacă doresc sa depun mărturie cu privire la acele eveniment, deoarece am avut o relație de concubinaj la acea vreme cu partea vătămată. Am spus ca nu, nu vreau, și ca nu mai doresc sa fiu audiata sau sa am de a face cu acel proces. Cu toate astea am fost citata în continuare. Întrebarea mea eate:
Pot sa refuz sa mai dau declarație?
Pot sa fac ceva pentru ca să nu mai fiu audiata?
Pot avea acces la declarația mea din dosar, pt ca să o citesc?
Mulțumesc pt eventualele răspunsuri!
Bună ziua,
Nu puteţi să refuzaţi să mai daţi declaraţie, iar dacă nu veţi merge de bună voie la instanţă, la data la care sunteţi citată, veţi fi dusă cu mandat de aducere, respectiv însoţită de poliţie.
Nu puteţi avea acces la declaraţia de la dosar, dar , dacă nu vă mai amintiţi ce s-a întâmplat, legat de fapta ce face obiectul dosarului, ori ce aţi declarat atunci, instanţa vă va citi declaraţia dată şi vă va întreba dacă ea corespunde adevărului, dacă o menţineţi.
Citatie
ContSters84319
buna dimineata.
am si eu mai multe intrebari si daca se poate sa ma ajutati va multumesc.
in urma cu cateva saptamani am primit ceva de genu: xulescu,este ... (vezi toată discuția)
Martor
FFLORICEL
In urma unui incident , au rezultat 2 dosare unul de ultraj in care este acuzat fratele meu si unul de tentativa de omor , fratele fiind si victima.Am fost ... (vezi toată discuția)