avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Divulgare salariu de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Divulgare salariu de catre angajator

Buna ziua,

Departamentul HR al companiei la care lucrez a divulgat din greaseala salariul pe care il am eu cat si al tuturor celorlalti colegi din companie printr-un mail catre un anumit angajat cu toti fluturasii atasati de pe o perioada de 3 luni.

Intrebarea este daca pot da in judecata angajatorul cerand daune morale pentru divulgarea remuneratiei si dupa cat timp pot face acest demers.

De asemenea, cum as putea dovedi trimiterea acestui email, avand in vedere ca persoana care a primit mailul nu mai lucreaza in companie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 19 Februarie 2020
Puteti da in judecata angajatorul cerand daune pentru divulgarea remuneratiei .
Si cum pot dovedi ca mi-a fost divulgat salariul? Detin doar fluturasii respectivi, dar persoana careia i-au fost trimisi nu mai lucreaza in companie, deci nu mai exista acces la acel email.
Este vorba despre un email de serviciu ?

Alti colegii care au aflat exista ?
Da, despre un email de serviciu. Si din cate stiu s-ar fi trimis si mai departe pe adrese personale, acolo unde ar exista dovada trimiterii mailului original.
In urma unei expertize , se poate stabili daca s-a trimis sau un astfel de email.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, urmeaza sa incep lucrul la o alta companie si va ... andreipnc andreipnc Buna seara, Urmeaza sa incep lucrul la o alta companie si va rog sa ma ajutati cu o parere in ceea ce priveste situatia pe care urmeaza sa vi-o ... (vezi toată discuția)
Sanctionarea divulgarii parolei adresei de email a firmei persoanelor neautorizate cyan cyan O persoana din cadrul companiei a divulgat parola emailului oficial al firmei unui fost angajat care avea acces la acest email. Dupa plecarea angajatului ... (vezi toată discuția)
Angajatorul schimba parola de email a angajatei aflata in prenatal, pentru acesul colegilor la inboxul acesteia nomack87 nomack87 Sotia mea, recent intrata in prenatal, a facut handover colegilor care i-au preluat clientii, dar un director a decis ca ar fi mai bine ca ea sa ofere ... (vezi toată discuția)