avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Fraudate de o agenție de casting
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Fraudate de o agenție de casting

Bună seara ,ieri am fost racolată eu împreună cu sora mea de pe stradă de un domn care ne propunea un viitor în modelling ,menționez că suntem minore și nu erau părinții cu noi . Ne-au adus într-o încăpere unde o doamnă ne-a prezentat firmele cu care activează ,domeniu de activitate pentru câștiguri . Apoi ni s-a dat o fișă de înscriere ,pe care am completato apoi acea doamnă ne-a ceru 200 de roni de fiecare , naive din fire i-am dat .Ajunsă acasă am citit fișa unde scria "posibilitatea de a participa la câștiguri și preselecții " și că suntem de acorde să achităm taxa. Nouă nu ni se spunea din înainte de taxă .Menționez că am primit un bon pe care scria un CUI și denumirea firmei +taxa de viraj .Panicată am scris CUI-ul să-l verific pe un site și am descoperit că firmă avea denumirea schimbată ,adresa nu cea de pe fișă și își începuse activitatea în 2019 ,iar be bon nu avea aceași adresă ,am venit la respectiva firmă "fantomă" și am întrebat de ce sunt modificate aceste informații la care ea mi-a dat niște răspunsuri foarte stupide .
Este posibilitatea să ne recuperăm banii dacă am semnat aceea fișa fiind minori / ce demersuri trebuie să facem pentru recuperarea sumei totale de bani de 400 lei .Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:34, 19 Februarie 2020
Buna ziua,
Discutati cu parintii si mergeti impreuna sa depunei o plangere la Politie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar trebuie sa discutati cu parintii si sa depuneti plangere penala la politie.

Mai exista si varianta in care parintii notifica firma respectiva (prin avocat) in vederea restituirii sumelor incasate, pentru a preveni un litigiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt victima a înșelăciunii comise de o firmă de casting. ce pot face, și cum poate fi stârpit acest fenomen? dary@ dary@ Buna seara. Intr-un mod aproape inexplicabil (avand in vedere cat sunt de precauta cand vine vorba de astfel de situatii), astazi am picat in capcana unei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost abordat pe strada de un reprezentant al unei ... gabrielush gabrielush Buna ziua, Am fost abordat pe strada de un reprezentant al unei agentii de publicitate care mi-au promis ca pot fi spectator la iUmor, Romanii au talent si ... (vezi toată discuția)
Plangere penala intre sot si sotie myalma myalma Buna ziua Cer ajutorul dvs. in urmatorul caz: Sunt casatorita, dar locuim in orase diferite si avem un copil pe care eu il cresc. Beneficiez de o delegatie ... (vezi toată discuția)