avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camere supraveghere bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camere supraveghere bloc

Un proprietar al unui apartament situat la parterul blocului, care are intrarea in locuinta prin balcon, a montat de curand 2 camere de supraveghere, la cele 2 colturi ale balconului:1 camera indreptata spre usa de intrare si o camera la coltul lung al balconului, care e indreptata spre intrarea in bloc si zona din fata blocului. Nu are acordul nici unui vecin si nici al asociatie de proprietari pentru montarea acestor camere insa el supravegheaza zona de intrare in bloc si probabil stocheaza imaginile (nu stim pentru ce perioada si in ce scop le foloseste). Mentionez faptul ca acest proprietar a facut inchisoare iar vecinii se tem de faptul ca prin intermediul acestor camere ii urmareste.
As dori sa ma ajutati cu informatii privind demersurile, aprobarile si interdictiile cu privire la montarea camereleo de supraveghere de catre persoanele fizice si stocarea si folosirea imaginilor captate.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:04, 19 Februarie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizare la ANSPDCP. Faceti poze la camerele de supraveghere, sa se vada cum sunt indreptate, etc si depuneti plangere. Chiar daca Regulametnul 679 / 2016 vizeaza in special operatorii persoane juridice, in cazul de fata se aplica si pentru vecin. In mod normal, nu ar avea nevoie de acord daca acele camere ar bate strict pe proprietatea lui.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instalarea sistemelor de supraveghere in partea comuna de condominiu obliga respectarea procedurii legale,,
Una dintre conditii este acordul individual al tuturor proprietarilor
Legiuitorul a impus dispozitii exprese care prevad ca proprietarul nu are dreptul sa schimbe destinatia si aspectul partii comune de condominiu
Utilizarea partii comune respectiv fatada condominiului de catre un proprietar se poate realiza numai cu acordul asociatiei de proprietari prin incheierea de contract de inchirirere sau de folosinta
Instalarea sistemelor de supraveghere legal poate fi realizata numai de catre operatori economici autorizati cu licenta IGPR
Sesizati oficial politia teritoriala si ANSPDCP

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supraveghere video bloc Ciprian 1981P Ciprian 1981P Buna ziua...dacă vreau sa imi montez 1 camera de supraveghere la bloc sa vad parcarea am nevoie de autorizație,de acordul proprietarilor de la bloc,de la ... (vezi toată discuția)
Montare legala a unei camere de filmat mymy10 mymy10 Doresc sa montez la bloc, în fata ușii, o camera de filmat. E problema dacă se înregistrează și ce se întâmplă la ușile vecine? (vezi toată discuția)
Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. ... Cristian0711 Cristian0711 Doresc sa montez o camera de supraveghere pe palier, la bloc. Am acordul tuturor vecinilor si al Asociatiei de Propietari, mai putin unul, care banuiesc ca ... (vezi toată discuția)