avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aplicarea codului muncii pentru militarii angajati cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aplicarea codului muncii pentru militarii angajati cu contract

Militarii angajati pe baza de contract din cadrul Ministerului de Interne, fostii sergenti angajati in perioada 1999 -2003 erau asimilati functionarilor publici , cadrelor militare in activitate, sau erau asimilati personalului contractual fiind aplicabile prevederile codului muncii pentru aceasta categorie de personal.

Militarii mai sus mentionati nu faceau parte din corpul subofiterilor si astfel nu puteau fi asimilati cadrelor militare in activitate,chiar legea o spune ca primul grad de subofiter este sergent major, militarii vizati avand gradatia de sergenti.
Militarii mai sus mentionati ,pentru a intra in corpul functionarilor publici ,in principal trebuia sa indeplineasca cerinta studiilor,studii medii.,insa acestia detineau studii de 8 clase.
La angajare, acestia au semnat un contract de munca intemeiat pe prevederile din codul muncii , asa cum si denumirea de militar angajat pe baza de contract sugereaza existenta unui contract.
Cadrele militare in activitate nu sunt salariati in sensul legii codului muncii ,ci acestia au un raport de serviciu in baza unor legi speciale.
Chiar si legea cadrelor militare face distinctia dintre cadre militare in activitare si militarii angajati cu contract.
Pana la urma li se aplica prevederle codului muncii acestei categorii de personal ,sau nu ?
Aceasta este nelamurirea mea.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2020
Antik, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 11:23, 20 Februarie 2020
Va multumesc am gasit Decizia ICCJ nr.10/2018
'' astfel: personalul contractual și personalul asimilat acestuia (cu titlu de exemplu, funcții de demnitate publică numite sau alese) se pot adresa la instanțe de dreptul muncii, potrivit art. 208 din Legea nr. 62/2011 coroborate cu art. 1, art. 170, 171, art. 266 și art. 269 din Codul muncii, iar funcționarii publici, la instanța de contencios administrativ, potrivit Legii nr. 188/199910.''

Deci ,militarii angajati pe baza de contract sunt asimilati personalului contractual

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cor sindicalistul sindicalistul codul ocupatiei pentru POMPIER SERVANT este 516104 va rog sa-mi spuneti daca nu am 12 clase(liceu) pot ocupa aceasta functie va multumesc (vezi toată discuția)
Personal militarizat ContSters48647 ContSters48647 care este reglementarea legala care defineste termenul de personal militarizat? (vezi toată discuția)
Aceeasi activitate in munca desfasurata dar incadrari diferite se_basti_an70 se_basti_an70 Buna seara. Va rog sa-ma indrumati si pe mine ce sa fac vizavi de urmatoarele aspecte:Doresc sa ies la pensie anticipata partiala in conformitate cu ... (vezi toată discuția)