avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită comunicare poprire BEJ - nu exista decizie/dosar la ...
Discuție deschisă în Executare silită

comunicare poprire BEJ - nu exista decizie/dosar la Judecatorie

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, cesionat catre un recuperator de creante ( anul 2013 apare la nr de dosar BEJ), unde si cum se poate face contestatie? Nu exista o hotarare data de o Judecatorie in acest sens, doar dispunerea de poprire trimisa de BEJ la angajator. Este legala? Poate face contestatie?
MUltumesc mult!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2020
Notsure, utilizator
Cel mai recent răspuns: Notsure , utilizator 10:52, 21 Februarie 2020
Domiciliul este in alt judet decat BEJ - Bucuresti. Dacă nu se respectă regula de competență teritorială, apare nulitatea necondiționată a actelor de procedură efectuate?
Contestația la executare, se depune la Judecătoria de la domiciliul debitorului, indiferent în ce județ își are sediul BEJ-ul.
Art. 714 CPC instanta competenta. Daca executarea vizeaza popriri, instanta poate fi si cea de la domiciliul debitorului.
Alineatul (2) al art. 714 reglementează cazuri de competenţă alternativă, când alegerea
uneia dintre instanţele deopotrivă competente aparţine contestatorului, potrivit
regulii înscrise în art. 116 NCPC.
va multumesc tuturor!
Buna ziua ! Astfel cum relatati dumneavoastra situatia se intelge ca ati luat cunostinta de executarea silita ca urmare a comunicarii adresei de infiintare a popririi catre tert , Poprirea se înființează fără somație, în baza încheierii de încuviințare a executării, prin adresă în care se va preciza și titlul executoriu în temeiul căruia s-a înființat poprirea, ce va fi comunicată celei de-a treia persoane arătate la art. 780 alin. (1), împreună cu încheierea de încuviințare a executării. Despre măsura luată va fi înștiințat și debitorul, căruia i se va comunica, în copie, adresa de înființare a popririi, la care se vor atașa, în copie certificată, încheierea de încuviințare a executării și titlul executoriu, în cazul în care acestea din urmă nu i-au fost anterior comunicate.
Aveti posibilitatea de a formula contestatie la executare ( in cuprinsul careia veti avea de ridicat o serie de exceptii cu privire la prescriptie , la calitatea de reprezentant - depinde catre cine au cesionat ) si o cerere de suspendare provizorie a executarii silite pana la solutionarea cererii de suspendare din cadrul contestatiei.

Alte discuții în legătură

Executare silita- poprire cont împuternicit marika79 marika79 Bună seara, Vă rog să mă ajutați cu un răspuns dacă este posibil, mulțumesc pentru timp și înțelegere. Un creditor a solicitat ... (vezi toată discuția)
Executare silita dragosuilie1960 dragosuilie1960 buna ziua pe data de 23 09 2014 sa dat sentinta de tribunalul sectorului 1 privind admiterea executarii silite cum pot afla numele si adresa executorului ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare- competenta teritoriala mirunanour mirunanour Unde se depune contestatia de executare ,daca debitorul este din Barlad,creditorul din Bucuresti si executorul din Pascani? (vezi toată discuția)