avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buja ziua. Am și eu o întrebare. Mi am depus dosarul pentru șomaj și am înțeles ca dacă îmi găsesc de munca cu contract pe perioada nedeterminata mai primesc 30 la suta din valoarea șomajului. Vreau sa va întreb conform legi trebuie sa merg în fiecare luna sa duc adeverință sau o pot trimite pe mail pentru ca menționez ca o sa am foarte multe delegații în străinătate. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: dany_2605 , utilizator 20:41, 20 Februarie 2020
Persoanele cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizația de șomaj, potrivit legii, și care se angajează cu normă întreagă, conform prevederilor legale în vigoare, și, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizației de șomaj, beneficiază, din momentul angajării până la sfârșitul perioadei pentru care erau îndreptățite să primească indemnizația de șomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizației de șomaj, stabilită și, după caz, reactualizată conform legii.

Beneficiarul drepturilor prevăzute la art. 72 din legea 76/2002 va depune lunar, până la data de 15 a fiecărei luni pentru luna expirată, la agenția pentru ocuparea forței de muncă județeana sau a municipiului București unde se afla în evidenta dovada emisă de angajator din care să reiasă că a fost încadrat în muncă.

Documentul se poate depune personal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, fax sau e-mail.
Va mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare din somaj silviu1958 silviu1958 In acest an se mai acorda persoanei angajate din somaj, acea indemnizatie de 30% din valoarea ajutorului de somaj ? Mai sunt si alte stimulente pentru ... (vezi toată discuția)
Somaj costica57 costica57 Buna ziua,Am fost dat in somaj cu data de 1 mai 2016.Pana la 5 mai mi-am gasit un alt loc de munca si mi-am facut angajarea.Pe data de 6 mai am depus dosarul ... (vezi toată discuția)
30% din indemnizatia de somaj - art. 72 din legea nr. 76/2002 dreptaciul dreptaciul 1) In cazul in care ma angajez cu contract de munca pe perioada nedeterminata beneficiez de 30% din indemnizatia de somaj? 2)Ce acte,demersuri trebuie sa ... (vezi toată discuția)