Din cate stiu cand ramai insarcinata esti protejata prin lege si nu te pot da afara daca instiintezi pe cale oficiala angajatorul insa in cazul in care firma la care lucrezi a intrat in insolventa(nu faliment) se schimba situatia? Te pot baga in somaj?
Buna seara,
in Legea somajului se specifica :"Art. 17. - (1) In vederea stabilirii dreptului de indemnizatie de somaj, somerii prevazuti la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot gasi in una dintre urmatoarele situatii:*
a) le-a incetat contractul individual de munca sau contractul de munca temporara din motive neimputabile lor;*
b) le-au incetat raporturile de serviciu din motive neimputabile lor;".
Asadar, ar trebui sa beneficiati de somaj daca aveti si cele 12 luni lucrate/cotizate, in ultimii 2 ani.
Asta inseamna ca daca vor sa ma bage in somaj ar trebuii sa-mi desfiinteze postul?
Daca in locatia in care eu imi desfasor activitatea doar eu ocup acest post si nu cred ca ar fi dispusi sa renunte la acest post mai au alta varianta? Daca angajeaza pe aceiasi functie o alta persoana si dupa 1 luna imi desfiinteaza mie postul pot face ceva sa evit asta?