Sunt angajat de un an si sapte luni pe postul de consultant vanzari cu contract pe perioada nedeterminata la o companie mare care are mai multe puncte de lucru atat in tara cat si in Bucuresti. Luna viitoare se vor inchide doua puncte din bucuresti din care unu este cel in care imi desfasor eu activitatea.
De o saptamana au inceput sa se faca presiuni asupra mea.
Saptamana trecuta m-au pus sa semnez o foaie prin care imi iau angajamentu sa fac vanzari mai mari ca in cea mai buna perioada , plus alte angajamente care oricum le facam ( respectarea programului, tinuta decenta, trimiterea de rapoarte curatenie in magazin....) si spre surprinderea lor nu am vrut sa semnez deorece in parte de jos scria clar ca in cazul in care nu se respecta acele prevederi, angajatul va fi penalizat sau concediat. Daca a vazut ca nu semnez seful meu direct mi-a zis sa iau o foaie si sa imi dau demisia. Lucru pe care am refuzat sa il fac.
Acu 2 zile am primit o instiintare si o decizie prin care se infiinteaza o comisie de cercetare disciplinara pentru a se analiza refereatul pe care l-a facut sefu impotriva mea.
Ce pot sa fac in situatia asta?
Este posibil ca dupa inchderea punctului de lucru sa ma concedieze cu somaj?
Inchiderea punctului de lucru presupune desfiintarea unor posturi, deci concediere pentru motive neimputabile salariatului si atunci aveti dreptul la somaj.
Sa nu scrieti vreo demisie sau cerere de incetare CIM cu acordul partilor (astea sunt motive imputabile salariatului).
Legea nr.76/2002:
ART. 17
(1) În vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie de şomaj, şomerii prevãzuţi la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot gãsi în una dintre urmãtoarele situaţii:
a) le-au încetat raporturile de muncã din motive neimputabile lor;
.................................
Ceea ce vi se cere sa faceti ca sarcini de munca ar trebui sa fie cuprinse in fisa postului. Nu mi se pare normal sa va puna sa semnati tot felul de angajamente.
Succes la cercetare!
Dreptul la somaj
rapidcristi
Buna ziua,
am fost in somaj in perioada decembrie 2009 - martie 2010. M-am angajat la o firma pe perioada nedeterminata. Firma se ocupa cu vanzari de diverse ... (vezi toată discuția)