avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In legatura cu somajul.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In legatura cu somajul.

Buna ziua as avea o intrebare cu privire la dreptul la somaj. Am lucrat in cadrul unei firme timp de 11 luni dupa care punctul de lucru s-a inchis, spatiul fiind inchiriat de o alta firma cu acelasi profil. Am fost preluata de cea de a doua firma cu activitatea prestata, iar pana la inceperea muncii in cadrul firmei, am stat in jur de doua saptamani in concediu de odihna, dupa care am semnat un nou contract cu firma care a preluat punctul de lucru. Acum o saptamana m-i s-a spus ca vor sa ma concedieze si sa-mi caut un alt loc de munca dar eu vreau sa benificiez de somaj deoarece este dreptul meu, vazand ca am putin peste 50 ani iar in total am acumulat mai mult de un an de munca cu contract preluat de o firma de la cea care a inchis punctul. As dori sa stiu daca am dreptul la somaj asa cum am inteles de aici de pe forum. Nu asi vrea sa patesc ca si majoritatea persoanelor de azi, ca sunt oarecum "obligate" sa semneze ca-si dau demisia asa...pe ochi frumosi doar doar nu vor primi somajul. Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:18, 26 Iunie 2012
Pentru a beneficia de somaj trebuie ca :
- c.i.m. sa inceteze din motive neimputabile dvs
- sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii la somaj.

1. Daca vor sa va concedieze inseamna ca nu mai au nevoie de postul respectiv si il vor desfiinta.

2. Concedierea orin desfiintarea postului (art.65 din Codul muncii) va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj.

3. Sa nu semnati nici o demisie sau o incetare de comun acord a raporturilor de munca pentru ca nu veti mai putea beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primesc somaj daca-mi dau demisia? artur1971 artur1971 Buna ziua . In legatura cu dreptul la somaj am si eu o intrebare. Am lucrat 8 ani la o intreprindere , aceea sa inchis si am plecat la o alta intreprindere cu ... (vezi toată discuția)
Ce metoda de incetare a cim trebuie aplicata pentru a beneficia de indemnizatie de somaj? andreea_smadu andreea_smadu Am fost sunata de un reprezentant al firmei pentru care lucrez (mentionez ca patronul detine 2 firme cu acelasi profil iar eu figurez ca angajat la una din ... (vezi toată discuția)
Demisie sau disponibilizare Dune D Dune D Buna ziua ... Sunt angajat de un an si sapte luni pe postul de consultant vanzari cu contract pe perioada nedeterminata la o companie mare care are ... (vezi toată discuția)