avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cedare teren pentru modernizarea drumului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cedare teren pentru modernizarea drumului

Buna ziua! Am si eu o nelamurire! Am cumparat un teren, am obtinut autorizatie de constructie pentru casă si gard. Am construit gardul iar acum cei de la primarie spun ca trebuie sa retrag gardul cu 2 metri in interiorul curtii pentru ca in viitor vor moderniza drumul. Intrebarea mea este daca sunt obligata sa cedez 37 de metri fara nici o despagubire avand in vedere ca latimea terenului este de 18,5 m?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:57, 24 Februarie 2020
Nu sunteti si nici nu veti fi vreodata obligata sa transmiteti proprietatea fara despagubire. O parte din teren poate fi trecuta in mod fortat in proprietatea publica a primariei prin procedura de expropriere, care este destul de anevoioasa, dar si in acest caz veti primi o despagubire (mai mica sau mai mare). Pierderea proprietatii fara o despagubire inseamna confiscare iar asta se dispune numai cu titlu de sanctiune in cadrul unui proces penal.
Multumesc mult pentru raspuns! Chiar astazi a venit dl. de la urbanism din primarie si ne-a spus ca daca nu ne retragem cu gardul pentru a lasa volum strazii nu o sa vedem noi receptia constructiei.
in acest caz e bine sa aveti toate facturile de materiale si servicii, certificatele de calitate, agrementele tehnice, buletinele de analiza ale materialelor, etc. daca lucrati in regie proprie, contractele de munca cu pontaje, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie criss_media73 criss_media73 ubiect: Autorizatie de constructie Buna seara! Problema este cam asa :am depus la primarie pentru o autorizatie de constructie a unei case iar azi am fost ... (vezi toată discuția)
Lucrari de interes public pe proprietate privata Stolojan2015 Stolojan2015 Buna ziua, De curand am intampinat o situatie, primaria a demarat lucrari de modernizare(gardulet, copaci) pe un teren proprietatea personala. Este vorba ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren cu acordul vecinului arvat_t arvat_t Dezmembrarea unui teren in adancime,primaria impune efectuare unei strazi,cu latime de 6m ,intre terenul meu si cel al vecinului,mentionez ca toate ... (vezi toată discuția)