avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Dezmembrare teren cu acordul vecinului
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Dezmembrare teren cu acordul vecinului

Dezmembrarea unui teren in adancime,primaria impune efectuare unei strazi,cu latime de 6m ,intre terenul meu si cel al vecinului,mentionez ca toate terenurile in zona au aceleasi dimensiuni,(respectiv 3 m din terenul meu si 3 m din terenul vecinului necesari ptr efectuarea unei strazi)eu am nevoie de acordul vecinului,sau este suficienta informarea lui?Care sunt pasii de urmat in aceasta situatie,am nevoie de unproiect?
Cel mai recent răspuns: Cabinet de avocat Matei Laura , Avocat 23:01, 20 Ianuarie 2012
Strada respectiva va fi privata. Nu puteti impune vecinului sa cedeze 3 metri pentru aceasta strada. Numai in cazul in care acesta doreste sa utilizeze aceastra strada puteti cadea de acord sa participati impreuna la acest proiect.
primaria nu poate impune cedarea terenului, este necesara fie o procedura de expropriere sau o conventie cu titlu oneros incheiat cu dumneavoastra si vecinul pentru suprafata de teren proprietatea dumneavoastra care ar urma sa devina ulterior strada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita teren - probleme gogu_ologu gogu_ologu Doi vecini, proprietari cu acte "in regula" - fiecare au in stapanire conform actelor doua terenuri invecinate cu latura la strada de 12metri si adancimea de ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate - expropriere pentru nevoi de utilitate publica cretzustancu cretzustancu Buna ziua, Situatia este urmatoarea: - intrun cartier limitrof al Constantei, strada trecuta din extravilan (4 metri latime) in intravilan (proiectata ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate - expropriere pentru nevoi de utilitate publica cretzustancu cretzustancu Buna ziua, Situatia este urmatoarea: - intrun cartier limitrof al Constantei, strada trecuta din extravilan (4 metri latime) in intravilan (proiectata pentru ... (vezi toată discuția)