avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cheltuieli deductibile PFA- legea 571/2003 actualizata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cheltuieli deductibile PFA- legea 571/2003 actualizata

Care sunt cheltuielile deductibile fiscal in cazul unei PFA
Cel mai recent răspuns: ADRIANA RATIU , Contabil 18:57, 6 Februarie 2010
Da, se plateste impozit pe bunurile ramase la lichidarea PFA (cum bine a spus Monica Miron), dar se poate limita acesta prin: casarea sau vanzarea mijloacelor fixe, lichidare de stoc (deci, vanzare si la pret inferior celui de achizitie) a marfurilor, etc.
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2010
Iulian MANEA, Contabil
sunt un necunoscator.... deci as putea sa imi vand chiar mie?

adica PFA - ul meu ii vinde cuiva, unei persoane......fizice ( adica tot eu) la un pret mai mic scuterul, ramanand ca ce incasez in urma vanzarii ca PFA.... sa mai fie platita vreo taxa in consecinta la pretul acela mai scazut?

Iar casarea inseamna pur si simplu ca declar scuterul vechi si neutilizabil si el dispare pur si simplu, fiind casat?
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2010
ContSters83715, utilizator
Da, ceva in genul a ceea ce ati spus cu exceptia vanzarii catre sine.
Cheltuielile cu salariile sunt deductibile fiscal in orice activitate.
E adevarat, dar aici nu exista salariati, fiind vorba de PFA.

Alte discuții în legătură

Deducere contributie asigurare privata de sanatate vlad.aurelia vlad.aurelia Va rog sa-mi spuneti daca cineva cunoaste mai multe amanunte despre posibilitatea deducerii asigurarii private de sanatate pentru salariati si modul de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile npaul npaul Sunt PFA si as dori sa stiu exact ce inseamna acest termen. Stiu care sunt cheltuielile (de aici: ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa medical addtru addtru Vă rog respectuos să mă ajutați cu o listă a cheltuielilor deductibile pe care le poate efectua un PFA medical (domeniu psihiatrie, deci fără aparate ... (vezi toată discuția)