avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cheltuieli deductibile PFA- legea 571/2003 actualizata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cheltuieli deductibile PFA- legea 571/2003 actualizata

Care sunt cheltuielile deductibile fiscal in cazul unei PFA
Cel mai recent răspuns: ADRIANA RATIU , Contabil 18:57, 6 Februarie 2010
iar pun intrebari...

PFA nu poate sa aiba salariati?

adica un notar nu poate sa aiba un salariat ?
un traducator autorizat de MJ nu poate sa aiba un salariat , traducatorul autorizat fiind PFA? doar intreb...
pfa poate avea salariati , dar nu cu acceasi profesie ca a sa: in exemplul dat de dvs, un notar sau un traducator poate avea salariat un secretar, un curier etc ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal
Un PFA clasic nu poate avea salariati si in acest context am raspuns. Intradevar sunt situatii cum ar fi intreprinderea individuala si cabinetele (medical, notarial, etc.) infiintate dupa legi speciale care pot avea salariati.

Scuze pentru incurcatura creata.
prin PFA clasic intelegem cei de la registrul comertului, nu profesiile liberale...
Ooooo, n-am vrut sa cred ca am inteles ...asa...! Era o situatie noua, in conditiile in care, anul trecut PFA s-a transf. in Intrep. Indiv. si a avut salariati doar in luna decembrie si mai voiam o opinie in ceea ce privesc cheltuielile cu salariile le Intrep. Indiv... Merci, oricum !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere contributie asigurare privata de sanatate vlad.aurelia vlad.aurelia Va rog sa-mi spuneti daca cineva cunoaste mai multe amanunte despre posibilitatea deducerii asigurarii private de sanatate pentru salariati si modul de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile npaul npaul Sunt PFA si as dori sa stiu exact ce inseamna acest termen. Stiu care sunt cheltuielile (de aici: ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa medical addtru addtru Vă rog respectuos să mă ajutați cu o listă a cheltuielilor deductibile pe care le poate efectua un PFA medical (domeniu psihiatrie, deci fără aparate ... (vezi toată discuția)