avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare cota de plata incalzire la bloc cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare cota de plata incalzire la bloc cu repartitoare

Tocmai ce s-a afisat intretinerea si am observat cu stupoare ca pentru apartamentul nostru de 3 camere avem de plata aproximativ 570 de lei pentru luna Ianuarie 2020. Din pacate nu am reusit sa dam la timp, nici noi, nici inca 2-3 apartamente citirea repartitoarelor si asa ne-am trezit cu o intretinere de aproape doua ori si jumatate mai mare decat media din bloc in luna Ianuarie.

Stiam ca, in cazurile exceptionale, in care nu se da citirea intr-o luna se estimeaza consumul de luna trecuta sau cel putin de anul trecut (din aceeasi luna), care in cazul nostru este cel putin la jumatate, daca nu mai bine. Avem senzatia ca administratorul blocului a impartit ceea ce a ramas dupa citirile celorlalti locatari, la noi si la cele 2-3 apartamente care dintr-un motiv sau altul nu au dat citirea la timp.

Imi puteti spune daca este legala aceasta impartire? Pentru ca justa nu este in niciun caz.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:58, 26 Februarie 2020
Ati ajuns aici pentru ca atunci cand vi s-a propus sa aveti repartitoare cu unde radio sigur nu au dorit locatarii.
Nu mai aveati bataie de cap sa cititi afisajul repartitoarelor si nici adminul sa le stranga si sa le introduca si apoi sa le transmita la firma.

Propuneti dv o alta metoda pentru atabilirea cosului la cei care nu dau repartitoarele si apometrele!

Aveti vreo idee in afara de cum face el?
E perfect legal si singura metoda.
Daca ai o suma de impartit si unul sau mai multi nu au dat nu e normal sa le imparti lor restul si reglezi la prima transmitere?
Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2020
w_v_w_v, utilizator
Administratorul nu putea sa va caute consumul de anul trecut. Nu cred ca a impartit tot ce a ramas, dar v-a pus pausal.
Luna viitoare dati citirea si se regleaza.
Aveti constituit fond de rulment ?
Daca exista constituit fondul de rulment,legal administratorul de imobil avea obligatia daca in termen stabilit nu ati depus c/v intretinere lunara sa perceapa suma din fondul dv de rulment ,ulterior dv urmand a reactualiza fondul
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ynocentta

Am si o curiozitate: care este legatura intre calculul caldurii, in speta nepredarea / necitirea / ne-orice indecsilor, implicit calcul la pausal sau estimat si fondul de rulment?
Si eu sunt curioasa....

Alte discuții în legătură

Repartizare caldura aprilie cmd_ro cmd_ro Daca pe luna aprilie este factura la caldura , scara respectiva avand repartioare , firma de repartitoare nu a citit decat pana in luna martie repartioarele , ... (vezi toată discuția)
Intretinere- suma exagerata IoanGRG IoanGRG buna ziua, am o problema cu administratora si calculele ei de intretinere. Pe scurt: blocul are 2 aripi: aripa E compusa din apartamente de 2 si 3 camere si ... (vezi toată discuția)
Pausal explicatii Tonyde Tonyde Buna ziua, As dori cateva lamuriri in legatura cu ce inseamna pausal. Administratorul asociatiei are o fisa in care trece indicii apometrelor pentru ... (vezi toată discuția)