Tocmai ce s-a afisat intretinerea si am observat cu stupoare ca pentru apartamentul nostru de 3 camere avem de plata aproximativ 570 de lei pentru luna Ianuarie 2020. Din pacate nu am reusit sa dam la timp, nici noi, nici inca 2-3 apartamente citirea repartitoarelor si asa ne-am trezit cu o intretinere de aproape doua ori si jumatate mai mare decat media din bloc in luna Ianuarie.
Stiam ca, in cazurile exceptionale, in care nu se da citirea intr-o luna se estimeaza consumul de luna trecuta sau cel putin de anul trecut (din aceeasi luna), care in cazul nostru este cel putin la jumatate, daca nu mai bine. Avem senzatia ca administratorul blocului a impartit ceea ce a ramas dupa citirile celorlalti locatari, la noi si la cele 2-3 apartamente care dintr-un motiv sau altul nu au dat citirea la timp.
Imi puteti spune daca este legala aceasta impartire? Pentru ca justa nu este in niciun caz.
Neamtul2020
Prelucrarea informatiilor privind indescsii sunt transmis unei firme care in baza acestora calculeaza si face repartizarea costurilor cu incalzirea.
Asa cum arata @w_v_w_v, pentru ca nu aveti citirea wireless, dvs. proprietarii aveti obligatia de a comunica la asociatiei acesti indecsi. Am inteles si de la dvs. ca acest lucru il cunoasteti deja...
Ei, firma care prelucreaza aceste informatii trimite la sediul asociatiei o situatie centralizata, precum si una nominala pentru fiecare proprietar, cu repartizarea costurilor privind incalzirea.
Asadar o firma specializata presteaza aceasta activitate si daca dvs. nu ati avut grija de a transmite acesti indecsi, iata ca v-ati trezit in situatia descrisa. Sunt convins ca pe lista de plata viitoare, lucrurile au sa revina la normal, insa aveti grija sa va treziti mai devreme cu cititul si prezentarea la asociatie a indecsilor.
Succes!
Pausal explicatii
Tonyde
Buna ziua,
As dori cateva lamuriri in legatura cu ce inseamna pausal.
Administratorul asociatiei are o fisa in care trece indicii apometrelor pentru ... (vezi toată discuția)