avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... citat ca martor inselaciune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

citat ca martor inselaciune

Acum 1 an de zile am lucrat cu o firma de publicitate ca și afiliat promovând diverse produse pe situl meu unul din clienții care au cumpărat nu a fost mulțumit de produs și a făcut plângere penala pentru înșelăciune suma era în jur de 500 RON. Care sunt consecințele ce trebuie sa spun la aceasta interogare nu am mai avut probleme cu legea?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:20, 22 Februarie 2020
Ca martor trebuie sa declarati adevarul si numai adevarul.
Puteti merge insa insotit de avocat daca exista riscul sa raspundeti penal deoarece din martor puteti deveni suspect si apoi inculpat.
Legea va da dreptul sa mergeti sa consultati in conditii de confidentialitate un avocat fara sa il platiti ca sa mearga si la politiei la audiere.In acest fel veti putea spune adevarul la avocat.
Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Ca martor trebuie sa declarati adevarul si numai adevarul.
Puteti merge insa insotit de avocat daca exista riscul sa raspundeti penal deoarece din martor puteti deveni suspect si apoi inculpat.
Legea va da dreptul sa mergeti sa consultati in conditii de confidentialitate un avocat fara sa il platiti ca sa mearga si la politiei la audiere.In acest fel veti putea spune adevarul la avocat.

Am consultat un avocat și a zis sa merg singur ca sunt chemat ca și martor, după audiere îmi va spune dacă sunt suspect sau nu.. Corect?

Vânzarea acelor produse a fost cu factura tot ce trebuie clientul nici nu a încercat returnarea produselor respective.
Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2020
yurgun, utilizator
In calitate de martor, riscati sa va autoincriminati, asta cred ca nu intelegeti.
Eu nu stiu cu ce avocati discutati voi majoritatea dar daca nu vreti sa platiti avocatul, acesta nu stie cum sa scape mai repede de voi.
Vad zilnic faze de acest fel.
Am fost la 2 avocați și același răspuns l-am primit de la dânșii. Am vrut sa ma urmeze la audiere și au zis dacă nu sunt suspect sau inculpat nu pot asista la interogatoriu. Nu era vorba de bani aici

Alte discuții în legătură

Martor..autoincriminarea LucianAlexandru LucianAlexandru Buna! Am fost condamnat si am executat o pedeapsa de un an si zece luni..dupa un an de cand m-am eliberat am fost citat ca martor pentru un act material din ... (vezi toată discuția)
Minor martor dosar penal Ovety20 Ovety20 Buna seara. Ipotetic vorbind, daca un minor( 16 ani) este chemat în calitate de martor la Poliție pentru declarație, pentru ce este necesara prezenta unui ... (vezi toată discuția)
Plangere penala-martorul poate fi asistat de avocatul ales la declaratia data? pitic1991 pitic1991 Buna seara, In timpul urmaririi penale un martor are voie sa se prezinte la declaratie asistat de avocat? Am facut o plangere penala si martorul s-a ... (vezi toată discuția)