avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare cheltuieli - Suprafata utila apartament ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare cheltuieli - Suprafata utila apartament diferita de a vecinilor de pe aceeași coloană

Bună ziua,

Vă prezint și eu următorul caz: pe o coloană de apartamente dintr-un bloc, un singur apartament are suprafața măsurată prin cadastru, restul vecinilor de pe aceeași coloană nu au cadastru. Apartamentul cu cadastru nu are modificări interioare față de vecini, nici suprafețe adiționale (apartamentele sunt identice).

Administratorul folosește la repartizarea cheltuielilor suprafata utilă pentru apartamentul cu cadastru și o suprafață informativă pentru restul (probabil din cartea tehnică a blocului? - acesta e construit în anii 70). Diferența este de cca 15% la suprafețe (ex: toate apartamentele de pe coloană au 60 de m2, apartamentul cu cadastru are în lista de plată trecuți 69 m2).

De aici rezultă cheltuieli pe cota-indiviză mai mari pentru apartamentul cadastrat, deși apartamentul respectiv nu are nimic modificat față de vecini. Pentru cheltuieli comune mici nu e o problemă, dar la repartizarea încălzirii sumele se simt.

Ce e de făcut în acest caz?

Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Nikkal , utilizator 16:09, 23 Februarie 2020
Situatii de genul asta sunt frecvente.
Varianta 1 - 99% imposibila - faceti toate apartamentele cadastru, dar si asa exista posibilitatea sa nu dea totalul 100% si sa trebuiasca recalculata prin grija presedintelui;
Varianta 2 - faceti o medie pe fiecare coloana, daca apartamentele sunt cat de cat identice, la fel avand grija ca totalul pe asociatie sa iasa 100%.
Mulțumesc pentru răspuns, probabil varianta a doua ar fi fezabilă (vecinii care nu au cadastru nu-și vor face dacă nu sunt nevoiți).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza cornel1592 cornel1592 Care este formula matematică corectă pentru calculul cotei părţi indivize din proprietate. (vezi toată discuția)
Cota indiviza doina_dana doina_dana Este corect ca valoarea cotei indiviza sa aiba o suma fixa intr-o luna si sa fie inmultita cu numarul de camere? (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza la nivel de bloc BogdanBarbulescu BogdanBarbulescu Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari. La scara 1 sunt 20 de apartamente iar la scara 2 sunt doar 11. Suprafetele pe care sunt construite fiecare din ... (vezi toată discuția)