avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Există sau nu drept de proprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Există sau nu drept de proprietate?

Bună ziua! Situatia este urmatoarea: in anii 80, din cauza unor alunecari de teren, cativa cetateni din localitatea mea, au primit din partea autoritatilor de la acea vreme, loc pentru a.si construi alte case in afara zonei afectate. De atunci si pana in ziua de astăzi, respectivii, au folosit atât pamantul primit, pe care si.au construit locuințe, cat si pe cel avariat, pe care l.au transformat in grădini. Intrebarea este simplă: au drept de proprietate asupra parcelelor afectate sau au trecut in proprietatea statului sub forma de rezervă, asa cum ar fi logic?? Si există o lege care sa oblige un cetățean sa.si îngrijească o proprietate aflată in localitate, prin ingrijire referindu.ma la a nu.si face garduri din crengi/boscheti, si a.si curata respectivele parcele?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate.. manolo77 manolo77 Bună ziua! Situatia este urmatoarea: in anii 90, din cauza unor alunecari de teren, cativa cetateni din localitatea mea, au primit din partea ... (vezi toată discuția)
Despagubire Sonyki Sonyki Buna ziua Lucian ma numesc si as dori cateva raspunsuri. Povestea mea este urmatoarea. Parintii mei detin un lot de pamant undeva la tzara. Pe acolo in anul ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla ce avocat reprezinta paratorul intr-un proces? Tlorin Tlorin Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate afla cine este avocatul partii paratoare dintr-un proces civil, cine poate avea acces la aceste informatii si cum ... (vezi toată discuția)