avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces custodie

Buna seara
Sunt in proces pt custodie , pensie întreținere și stabilirea domiciului , unui băiețel de 1 an și 8 luni
Tatăl lui nu a locuit niciodată cu noi, mai mult decât atât la o luna de la nașterea copilului acesta a părăsit țara , reintorcndu se in țara când copilul avea un an și trei luni
După ce a aflat ca l am acționat in instanța , l a apucat interesul fata de copil , cerându mi in repetate rânduri sa îl las pe copil sa plece doar cu el
Am refuzat aceasta pt ca copilul nu este obișnuit Cu el, e practic un străin fata de copil
Întrebarea mea este, ce șanse are sa poată sa ia copilul și sa îl ducă asa cum vrea el , adică de vineri pana luni dimineața , având in vedere faptul ca are și niște antecedente penale , Condmnat fiind pt distrugere , conducere sub influența alcoolului , sustragere de la probe , in plus este cunoscut in Oraș ca și fiind scandalagiu.
Sincer nu vreau ca , copilul meu sa crească in asa mediu nociv , copilul a stat de la naștere doar cu mine , nu este obișnuit cu tatăl biologic
I am propus sa îl vadă in prezenta mea , dar acesta refuza acest lucru

Mulțumesc pt eventualele răspunsuri
Cel mai recent răspuns: alina5ram , utilizator 14:04, 22 Februarie 2020
nu este obișnuit cu tatăl biologic

ca sa se obisnuiasca, trebuie sa il lasati, propuneti-i sa vina des in vizita la copil ca sa se obisnuiasca cu el, pana sa il ia cu el cate un weekend. Scrieti-i mesaje, ca va raman ca probe.
oricum, in instanta are sanse mari sa obtina ce doreste, probabil ca pe etape, dar de luat in vizita, tot il va lua, asa ca ar trebui sa pregatiti copilul pt ce va urma.
Ca sa îl las ar trebui sa vina cu capul limpede, nu sub influenta alcoolului ca să provoace scandaluri.
L am lăsat, a stat și 3 ore, timp în care el dormea și copilul stătea cu cutia de jucării lângă pat, uitând se la el. Din 3 ore cât a stat, 2 le a dormit.

gi-jane2 a scris:

nu este obișnuit cu tatăl biologic

ca sa se obisnuiasca, trebuie sa il lasati, propuneti-i sa vina des in vizita la copil ca sa se obisnuiasca cu el, pana sa il ia cu el cate un weekend. Scrieti-i mesaje, ca va raman ca probe.
oricum, in instanta are sanse mari sa obtina ce doreste, probabil ca pe etape, dar de luat in vizita, tot il va lua, asa ca ar trebui sa pregatiti copilul pt ce va urma.

Rugaţi-l să vă anunţe în sris când vine la copil.Asiguraţi-vă cu martori, care să poată depună mărturie în instanţă.Fimaţi vizita.După ce pleacă, screţi-i feedback despre vizită:"ai venit iar beat la copil, te rog, data viitoare să vii treaz..." sau "ce părere ai, după vizita de ieri, a mai crescut copilul?", etc. , ca să dovediţi că nu v-aţi opus legăturii sale cu copilul. Cele mai importante probe însă sunt cele în care vine beat şi că are condamnare pentru conducerea sub influenţa alcoolului.Aşa veţi putea obţine program fără noapte petrecută la el, dar câteva ore/zi tot va avea dreptul să-l ia, fără dvs.
Poate va avea dreptul sa îl ia dar sa vedem cine își va asuma sa traumatizeze un copil dându-l unui necunoscut...
Am poze depuse cum doarme la ore diferite... Sper totuși ca problemele pe care le are sa fie în defavoarea lui.

Martonze a scris:

Rugaţi-l să vă anunţe în sris când vine la copil.Asiguraţi-vă cu martori, care să poată depună mărturie în instanţă.Fimaţi vizita.După ce pleacă, screţi-i feedback despre vizită:"ai venit iar beat la copil, te rog, data viitoare să vii treaz..." sau "ce părere ai, după vizita de ieri, a mai crescut copilul?", etc. , ca să dovediţi că nu v-aţi opus legăturii sale cu copilul. Cele mai importante probe însă sunt cele în care vine beat şi că are condamnare pentru conducerea sub influenţa alcoolului.Aşa veţi putea obţine program fără noapte petrecută la el, dar câteva ore/zi tot va avea dreptul să-l ia, fără dvs.

Doamnă, nimeni nu-şi asumă nimic aici. Azi, programul de relaţii cu copiii este sfânt.O mamă a fost penalizată cu 100lei/zi că nu a dus copilul la programul cu tata aflat la penitenciar. Altul a cerut program după ce a omorât, în faţa copilului, pe sora mamei sale, adică pe mătuşă.
Nu vă faceţi iluzii că cineva va ţine cont de traumatismul copilului-copilul TREBUIE să plece cu tata.
Singurul lucru ce-l puteţi obţine este ca, deocamdată, să vadă copilul la domiciliul său, dar şi asta, DEOCAMDATĂ, după 3 ani, cu siguranţă va fi cu preluare.
În discuţiile de fond, trebuie să prezentaţi o propunere de program, astfel încât să se respecte programul de viaţă a copilului şi să cereţi ca el să-şi anunţe în scris cu----înainte respectarea programului, în caz că nu anunţă să se considere că aţi respectat programul, programul să înceapă fix la ora____, dacă şi-a anunţat prezenţa, iar dacă întârzie, din cauză de forţă majoră, să anunţe întârzierea, etc.

Alte discuții în legătură

Pot sa am incredere in ceea ce-mi spune avocatul meu?sau sunt doar un "alt client " ioanraul ioanraul sunt in pragul unui divort si am stat de vorba cu un avocat.motivele divortului sunt nepotrivirea de caracter,lipsa comunicarii intre parti,etc ,practic ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor costicanico costicanico buna ziua, am si eu o nelamurire dar sa incep cu inceputul: in procesul de fond la divort mi s-a incredintat minorul in varsta de 4 ani, tatalui i s-a aprobat ... (vezi toată discuția)