avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizitare minor

buna ziua, am si eu o nelamurire dar sa incep cu inceputul: in procesul de fond la divort mi s-a incredintat minorul in varsta de 4 ani, tatalui i s-a aprobat un program de vizita foarte extins(cerut de el),in fiecare marti, 2 weekend-uri pe luna la domiciliul lui. Judecatoarea aceea,platita bine mi-a lasat un gust amar, foarte ironica si mistocara la necazurile oamenilor care cu siguranta nu au ajuns acolo din placere. Cand am spus ca ma opun la programul de vizita,m-a intrebat daca nu cumva mai doresc sa mai petrec un concediu cu domnul....:O...halal om al legii#-o. Am atacat hotararea prin apel pentru ca vizitele sa se desfasoare la domiciliul meu deoarece copilul refuza sa plece cu tatal lui(nu exista o legatura intre tata si copil si copilul a asistat la toate certurile provocate de tata cand venea baut acasa). Tatal in ultima luna a venit sa vada copilul o singura data 20 de minute beat fiind. oare cum as putea eu ca mama sa-mi incurajez copilul sa plece cu tatal lui cand stiu cat de neglijent este cu el ? cand stiu ca nu vrea decat sa ma sicaneze pe mine? Minorul a fost evaluat de catre un psiholog din cadrul Directiei de Protectie a Copilului pentru a se vedea daca este manipulat de mine(mama),psiholog care a intocmit un raport din care reiesea ca starile de angoasa nu i le-am provocat eu si nu este indicat sa fie fortat copilul sa plece cu tatal lui. apelul mi-a fost respins ca fiind nefondat,nici macar nu s-a pomenit de acel raport in hotararea acelor judecatoare. a urmat apoi recursul la curtea de apel in urma caruia un complet format din 2 judecatoare si un judecator au hotarat ca programul de vizitare ca si perioade sa ramana cel stabilit dar sa se desfasoare doar la domiciliul meu,nedandu-i-se dreptul sa ia copilul.Deci nu s-au specificat perioadele asa ca nu prea inteleg,cele 2 weekend-uri de vineri pana duminica il "cazez" la mine? Pe mine hotararea ma multumeste pentru ca oricum el vine cand are chef,destul de rar intrebarea este : daca se face o contestatie in anulare ce se poate intampla? el ce poate sa mai faca?
Cel mai recent răspuns: costicanico , utilizator 19:27, 8 Mai 2010
opinia mea: lasati o asa, nu va mai strofocati prin instanta.. e bine ca numai pleaca cu copilul.. nu il cazati la dvs acasa.. e obligatia lui sa si asigure un loc unde sa doarma nu a dvs
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2010
Petre Enache, Avocat
locuim in aceeasi localitate dar tatal copilului spune ca daca va trebui sa respecte hotararea ar trebui sa stea la domiciliul meu. eu vreau sa ramana asa dar eram curioasa ce poate sa faca el...cum poate sa atace recursul si ce sanse reale ar avea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am castigat procesul de divort...pot sa declar apel? ionita.mara ionita.mara Buna seara, Am castigat procesul de divort in sensul ca tot ce am solicitat mi-a fost aprobat, si anume desfacerea casatoriei din vina sotului, pensia, ... (vezi toată discuția)
Program vizită Daniadriana Daniadriana Sunt in divorț și soțul meu vrea la programul de vizitare sa fie o săptămână cu o săptămână. Este posibil că instanța să-i acorde acest ... (vezi toată discuția)
Copilul nu vrea cu tata emanuela_ab emanuela_ab buna ziua, prietena mea a divortat si i-a fost incredintat copilul . Tatal are dreptul sa ia copilul in prima si a 3-a saptamana din luna . Ideea e ca de ... (vezi toată discuția)