avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copilul nu vrea cu tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copilul nu vrea cu tata

buna ziua,
prietena mea a divortat si i-a fost incredintat copilul . Tatal are dreptul sa ia copilul in prima si a 3-a saptamana din luna .
Ideea e ca de fiecare data cand a vrut sa vada copilul prietena mea l-a lasat, nu conta ca nu coincideau zilele hotarate, in speranta ca nu va lua copilul la domiciliul lui.
Insa acum tatal vrea sa ia copilul in weekendul acesta . Copilul este traumatizat si plange daca si mama intarzie un pic de la serviciu , plange si spune ca a parasit-o si mama.
Ce poate face mama daca copilul va incepe sa planga ca nu vrea sa plece fara mama?
Cel mai recent răspuns: emanuela_ab , utilizator 12:39, 25 Noiembrie 2010
Ideal ar fi ca parinti sa gaseasca o cale sa se inteleaga si sa-l ajute si pe micut sa inteleaga ca ambii parinti il iubesc in egala masura. Vizitele ar putea fi facute in prezenta mamei pana la momentul in care copilul capata incredere si fata de tata pentru a nu-i pricinui eventuale daune psihice datorate absentei mamei. Oricat de mic este copilul, capacitatea acestuia de intelegere este evident mai mica in comparatie cu cea a tatalui sau a mamei. In cazul de fata tatal ar trebui sa dea dovada de intelegere.
(1) Copilul care a fost separat de ambii părinţi sau de unul dintre aceştia printr-o măsură dispusă în condiţiile legii are dreptul de a menţine relaţii personale şi contacte directe cu ambii părinţi, cu excepţia situaţiei în care acest lucru contravine interesului superior al copilului.
(2) Instanţa judecătorească, luând în considerare, cu prioritate, interesul superior al copilului, poate limita exercitarea acestui drept, dacă există motive temeinice de natură a periclita dezvoltarea fizică, mentală, spirituală, morală sau socială a copilului.

L.C.
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
Laura Ciobeica, moderator
Grea problema.
Sincer, un psiholog specializat in astfel de cazuri ar fi foarte util.
Asta deoarece nu i se poate interzice tatalui dreptul la vizita, iar copilul trebuie sa inteleaga diferenta.
multumesc frumos,

tatal este un copil mai mare . iese trantind usa cand copilul plange ca nu vrea sa mearga cu el. Acum a urlat si a spus ca data viitoare ia copilul cu forta ca i se cuvine in zilele respective

practic nu se poate face nimic ?
maglas a scris:


Asta deoarece nu i se poate interzice tatalui dreptul la vizita, iar copilul trebuie sa inteleaga diferenta.


multumesc pentru promptitudine

nu cred ca am afirmat ca i s-ar interzice , din contra a fost lasat oricand netinandu-se cont de decizie privind orele de vizitare. Ideea era sa daca se poate face ceva pentru ca copilul ca fie vazut pe ,, teritoriul lui''
La asta incercam si eu sa ma referer.
Poate un psiholog il va convinge, in cadrul unor sedinte comune, care este cel mai bun mod de rezolvare.
Cunosc cateva cazuri care si-au rezolvat problema in acest fel.

Alte discuții în legătură

Custodie, refuz copil respectare program de vizitare albu67 albu67 buna ziua Am un baiat de 14 ani, si de cca 4 luni , in urma unui program de vizitare stabilit de catre o instanta ,trebuie sa mearga la tata.Baiatul refuza ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)
Copilul nu vrea cu tata roxy2011 roxy2011 buna seara am nevoie de un sfat va rog. concubinul meu este in divort de sotia sa si exista deja un program de vizitare prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)