avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declararea veniturilor extracomunitare? SUA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declararea veniturilor extracomunitare? SUA

Am prestat servicii de realizare software la comanda, pentru cineva din SUA. In 2017-2018 si am primit banii prin Western Union. Veniturile nu le-am declarat in mare parte pentru ca nu am stiut cum si sub ce forma. E vorba de cateva mii de euro.

As vrea sa stiu cum se face si ce obligatii fiscale am pentru veniturile din SUA. si ce sanctiuni as primii ca nu am declarat atunci, si cum este mai bine sa fac, sa declar acum din urma veniturile si cat de grav este?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:31, 23 Februarie 2020
Sunt venituri realizate din strainatate si trebuiau declarate.

Daca nu le declarati, eu nu pot sa va zic daca va vor prinde sau nu. Unii sunt prinsi, altii, scapa. Riscul este al dumneavoastra.
Buna Dimineata! In primul rand, va multumesc pentru raspuns. Eu nu vreau sa evit sa le declar sau sa evit taxarea... as vrea sa le declar acum si sa platesc impozitul eventual cu tot cu penalitati. Ce ma preocupa(ingrijoreaza) e ca am auzit/citit ca este pedeapsa penala pentru asa ceva inclusiv puscarie. Mie sa nu imi fac probleme mai mari daca le declar acum. asta vreau eu sa stiu. Ce pot patii?
Declararea cu intarziere este contraventie iar nu caz penal si amenda nu este mare. Puteti scapa si cu avertisment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frauda pe internet spikes spikes Salut! sunt nou pe aici, nu stiu daca am postat unde trebuie insa am o problema: In 2005 mi-am pierdut bultetinul, l-am declarat nul dupa ~ 3 saptamani, toate ... (vezi toată discuția)
Declaratia 201 venituri adsense - limita depunere si alte intrebari raulac raulac Buna ziua, Am inceput din 2012 sa castig bani din Adsense. Pe atunci eram minor si nu prea stiam eu care-i treaba cu impozitele, n-am stiut ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica vs elance vs fisc vs adsense :) mironsavan mironsavan Hello, Eu sunt programator de cativa ani si in 2011 mi-am deschis un cont pe elance si AdSense. In aprilie am fost si mi-am declarat veniturile ca Persoana ... (vezi toată discuția)