avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal si retinerea permisului de conducere,se ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal si retinerea permisului de conducere,se poate conduce in alta tara ??

Am fost prins cu un tractor agricol si o remorca agricola fara numar de inregistrare pe remorca si m.i sa intocmit dosar penal si suspendarea permisului! Am primit citatie in 5 zile sa merg sa predau permisul de conducere! Intrebarea mea este daca ma duc si predau permisul pot sa fac vreo cerere la serviciul rutier sa mi.l inapoieze pentru a putea conduce in alta tara decat Romania pana la finalizarea dosarului si daca nu ma duc si il predau ce se poate intampla pana la finalizarea dosarului!!??
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti sa predati permisul, o sa vi se elibereze dovada cu drept de circulatie de 15 zile.
Permisul nu vi se inapoiaza pana la finalizarea cercetarilor, dar puteti solicita prelungirea dreptului de circulatie cu 30 zile.
Nu rezolvati nimic daca ramaneti cu plasticul si in evidente figurati cu dreptul de conducere suspendat, ar trebui sa intelegeti. Daca sunteti depistat conducand, va alegeti cu alt dosar penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Remorca neînmatriculată - dosar penal Cosminbar Cosminbar Buna seara. Am fost prins în noiembrie 2016 tractând o remorca neînmatriculată pe un drum comunal. S-a întocmit dosar penal, parchetul a dat NUP, ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat Stoica Marius Robert Stoica Marius Robert Rog a fi ajutat cu un sfat (parere) Voi povesti cat mai pe scurt faptul ca am fost inregistrat cu aparatul radar in localitate cu 128km/h fapt care a dus la ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat Nitageorge1112 Nitageorge1112 Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri. Am fost prins conducand un autovehicul, cu dreptul de a conduce suspendat pe 30 de zile pentru puncte. Problema este in ... (vezi toată discuția)