avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Emitere titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Emitere titlu de proprietate

Este vorba despre cumpararea unei case cu teren. Prima data s-a vandut in 1991, la cateva luni dupa intrarea in vigoare a Legii 18, fara titlu, fara adeverinta sau proces verbal de punere in posesie. La dobandire scrie “mostenit de la parinti de peste 30 de ani”. Pana in prezent, casa s-a vandut de cateva ori. Stim ca in zona s-au mai emis titluri de proprietate, dar pe acest teren nu s-a emis nici pana in prezent. Ce ar fi de facut, avand in vedere ca imobilul va fi adus in garantie la banca? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:09, 23 Februarie 2020
Buna ziua,
pentru a fi adus in garantie la banca trebuie sa faceti dovada proprietatii cu un titlu de proprietate (contract de vanzare-cumparare autentificat, donatie autentificata, certificat de mostenitor, hotarare judecatoreasca, etc.) Adeverinta sau procesul verbal de punere in posesie, chitanta sau orice alt act scris de mana nu reprezinta un titlul de proprietate in intelesul legii. Acelea pot constitui numai un inceput de titlu.
Probabil ca in cazul dvs, va trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca.
Va recomand sa contactati un avocat, de preferat din zona dvs., pentru a stabili cu acesta ce tip de actiune trebuie facut in functie de documentele ce le detineti.
Va multumesc pentru raspuns. Poate ar fi trebuit sa detalizez fraza "Pana in prezent, casa s-a vandut de cateva ori. " , in sensul ca s-a vandut prin contracte de vanzare-cumparare autentificate.
si ce scrie in contract ca ati cumparat ? Cand ati cumparat? Nu aveti cadastru ?
Nu am cumparat... intentionez sa cumpar. Ultimele 2 acte notariale au cadastru.

Apropo, este super softul contextual a lui avocatnet. Mi-a sugerat articolul www.avocatnet.ro/forum/discu... .

Situatia este putin diferita ( nu au existat cereri in baza unei adeverinte sau proces verbal de punere in posesie, care sa conditioneze validitatea actului de emiterea unui titlu ).
la vanzator m-am referit, adica am crezut ca sunteti vanzatorul..
titlul de proprietate e acel contract, omul face dovada proprietatii cu actul de vanzare cumparare pe care il are..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru floarealba floarealba Ce este de facut in situatia in care terenul meua fost vandut?! M-am tezit cu un contract de vanzare cumparare pe trenul meu respectiv aceeasi ... (vezi toată discuția)
Teren care are la baza un proces verbal de punere in posesie si o adeverinta de proprietate, fara titlu de proprietate coppermine coppermine Buna ziua, Am semnat un antecontract pentru un teren care a fost achizitionat de persoana de la care cumpar printr-un contract v-c (cu fiul proprietarului ... (vezi toată discuția)
Legea 18/1991 stefm stefm am dobandit recent un teren printr-un act de v/c intocmit in baza altor acte . cel care mi-a vandut terenul l-a dobandit in urma altui act de vanzare - ... (vezi toată discuția)