avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua!Care sunt actele de care am nevoie pentru divort in instanta si ce pot face daca sotia care nu este de acord a luat actele?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Martin Ioan , utilizator 20:52, 25 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Va trebuie:
- C.I.
- Certificat casatorie 9copie si original). Daca nu-l mai aveti mergeti la primaria unde v-ati casatorit si solicitati o copie.
- Copii certificate de nastere copii (daca aveti copii)
Pentru partaj, daca vreti si partajul, va vor trebui actele de proprietate ale bunurilor imobile. daca nu le aveti mergeti la DITL si solicitati sa va dea copii.
Va multumesc!
acest răspuns util
Trebuie sa va pregatiti foarte bine apararea deoarece fara motive divortul se respinge.
Ar.fi bine ca macar sa va redacteze actiunea un avocat daca nu va permiteti sa fiti reprezentat la instanta.
Daca incepeti rau...sfarsiti rau procesul..
acest răspuns util
Nu vă trebuie absolut niciun act in original, toate se depun in copie conforma cu originalul, in rest informatiile sunt corecte!
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Divort Gh1 Gh1 Buna ziua, Acum cateva zile am depus actele petru divort si am primit ca data pentru prima infatisare undeva spre sfarsitul anului. Daca printr-o minune eu ... (vezi toată discuția)
Divort anairam2807 anairam2807 cum se poate divorta la notar prin cea mai simpla cale si cea mai ieftina pentru a nu mai avea grad de rudenie cu sotul deoarece am probleme la serviciu. (vezi toată discuția)
Divort marius000 marius000 am o intrebare vreau sa divortez de comun acord cu sotia nu avem copii sau bunuri imobile .ea insista sa-i dau copie de buletin chiar ai este necesara? de o ... (vezi toată discuția)