avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Programul privind asigurarea primelor de stat pentru ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Programul privind asigurarea primelor de stat pentru economisirea si creditarea in sistem colectiv

Buna ziua, am de recuperat prima de la stat dintr-un contract de economisire-creditare incheiat cu BCR BPL. Eu mi-am indeplinit conditiile contractuale, insa intre timp in urma controlului Curtii de Conturi s-a dispus printre altele justificarea sumei economisite inclusiv a primei de la stat chiar si in contractele care nu prevedeau initial acest lucru.
Intrebarea mea este: nu cumva legea 164/2018 cu normele de aplicare incalca principiul constitutional de neretroactivitate a legii, gen „legea dispune numai pentru viitor, cu excepția legii penale sau contravenționale mai favorabile” sau „Legea civilă este aplicabilă cât timp este în vigoare. Aceasta nu are putere retroactivă”
Daca as vrea sa recuperez prima de stat de la cine trebuie sa o solicit? Atat BCR cat si MDRAP au atacat in justitie decizia Curtii Constitutionale, insa fara rezultat. Nu poate ataca nimeni aceasta hotarare pe motiv ca nu e constitutionala? Cine ar putea sa faca acest lucru?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa procedez ca sa recuperez prima de stat ce mi se cuvenea conform contractului cu banca pentru locuinte Dragnea Ioan Dragnea Ioan Buna ziua domnilor Ma numesc DRAGNEA IOAN, cu domiciliul in Bucuresti, sectorul 2, str.Glimka nr.7, sc.C, apart. 23, ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez ca sa recuperez prima de stat ce mi se cuvenea conform contractului cu banca pentru locuinte Dragnea Ioan Dragnea Ioan Buna ziua domnilor Ma numesc DRAGNEA IOAN, cu domiciliul in Bucuresti, sectorul 2, str.Glimka nr.7, sc.C, apart. 23, tel 0743507711 Ma adresez Dstra cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare prima de la stat - contract de economisire-creditare toricelli toricelli Buna ziua, As vrea sa stiu cum as putea sa recuperez prima de la stat conform unui contract de economisire-creditare incheiat in 2013 si reziliat in 2018 dupa ... (vezi toată discuția)