avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Modificări în avocatnet.ro O lista cu lucruri de modificat in Forum
Discuție deschisă în Modificări în avocatnet.ro

O lista cu lucruri de modificat in Forum

Scuze pentru tacerea din ultima vreme. Am fost cu totii prinsi cu dezvoltarea unor alte sectiuni Avocatnet.ro.

Incepand de saptamana viitoare, insa, vine iar vremea forumului. Si va rog sa ne ajutati sa facem o lista cu lucrurile importante care ar trebui modificate in perioada urmatoare.

Am retinut sugestia lui romania inedit cu privire la minge. Am retinut sugestia GabrieleiA pentru stergerea mesajelor, etc. Dar ar fi interesant daca am reusi impreuna sa facem o lista comuna al subiectelor si sa le dam prioritate celor importante.

Prin urmare, asteptam sugestii pana la finalul acestei saptamani, ca sa putem sti ce anume trebuie modificat.

Multumesc anticipat.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

eu.ro.lex a scris:

sa se faca o sectiune cu mesaje sterse, iar adminul care sterge mesajul sa-si asume actiunea si s-o motiveze.



Da, ar fi o idee buna.
Dar cred ca ar trebui cumva facuta doar la cerere si nu din oficiu.
Adica cine cere sa primeasca motivare.
Imi pare corect asa.


"Personajele principale"ale acestui site,fiind in majoritate juristi sau specialisti in diferite domenii de activitate,consider ca ar fi bine ca notarea ratingului si orice alta masura luata pe site ar trebui motivate,macar la cerere, pentru ca astfel este corect si echitabil,dar mai ales juridic si de natura de a nu crea niciun fel suspiciuni.
Cred in buna credinta si in corectitudinea celor alesi de toata lumea si de aceea,mi se pare tot atat de just ca cei alesi sa le raspunda alegatorilor lor.Mai democratic decat atata,cred ca nu se poate,mai ales ca problemele ar putea fi rezolvate macar pe calea mesajelor private.
Cred de asemenea ca trasparenta nu poate crea niciun fel de probleme,din contra.

Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Dincolo de toate, imi pare ca uitati ca acest forum are legatura cu juristii si se refera la subiecte de drept. Prin urmare, faptul ca vorbim despre melodii e putin ciudat, daca e sa ma intrebati pe mine. De altfel, observ ca in ultima vreme nemultumirile unora se leaga doar de forumurile "diverse" si nu de alte forumuri.

Lasand la o parte observatia asta, imi e greu sa inteleg un lucru. Orice am face, e gresit. :) Adica, incep sa cred ca democratia pe care am incercat sa o impunem in forum incepe acum sa arate ca s-ar putea sa ne fi inselat.

@r.gabi:Sa motivam rating-ul fiecarui utilizator? :slap: Dumneavoastra va dati seama ce spuneti? E chiar motivul pentru care am "inventat" si implementat acea formula de rating, care e secreta si care functioneaza pentru toata lumea la fel. Motivarea rating-ului ar insemna sa facem publica formula de calcul. Si asta n-o sa se intample.

In privinta motivarii stergerii mesajelor, sunt doua variante:
- lasam publice mesajele sterse. In acest fel, cei "lezati" prin acele mesaje o sa continue sa scrie, sa raspunda celor care i-au jignit, iar moderatorii se vor vedea prinsi intr-un vartej al conversatiilor offtopic. Stiu ca e haios, dar nu e deloc de dorit, daca vrem ca forumul sa isi pastreze reguli si directie.
- indepartam toate mesajele sterse si facem publice motivatiile (asa cum se intampla acum).

@godspeed: buna ideea cu subiectele taboo. O sa o luam in considerare pentru o eventuala implementare in forum. De altfel, am repus in forum mesajul d-lui Tomescu, sa vedeti despre ce fel de melodii este vorba. Parerea mea e ca moderatorul a avut dreptate. In privinta aluziei cu consilierii presedintelui proslavit de guta, recunosc faptul ca sunt in ceata. Va referiti probabil la faptul ca mi-am facut publica intr-un mesaj orientarea politica. Desi, daca recitesc mesajul in cauza inteleg tocmai ca expunerea mea e simpla: asta cred eu si n-am nimic cu cei care cred altfel. Asa incat aluzia e cel putin nepotrivita. ;)

Observ, si am mai spus acest lucru, faptul ca am sustinut o vreme ideea ca discutiile diverse sunt utile forumului mi se rastoarna acum in cap. Si mi se sparg in cap multe dintre lucrurile pe care le-am impus de-a lungul timpului cu toata opozitia colegilor: alegerea moderatorilor de catre comunitate, etc.

Sincer, imi pare ca unii dintre colegii din forum au ajuns la un grad de saturatie si ca au inceput sa conteste orice. Scriu constant la orice topic, aratand cat de mult ii deranjeaza anumite lucruri.

Daca va uitati mai sus, o sa vedeti ca pe r.gabi il deranjeaza rating. Dl. Lascoschi, desi a fost propus moderator, a refuzat.

Inteleg ca aceste lucruri va deranjeaza, dar nu cred ca publicarea mesajelor sterse ori publicarea formulei de rating va rezolva problema. De fapt, e chiar mai simplu de atat. Eu cred ca pe unii oameni ii deranjeaza faptul ca altii au puterea sa decida. Si e de inteles acest lucru. Si eu il inteleg si sunt de acord cu el.

Dar nu ne puneti sa avem apel si recurs la fiecare actiune a unui moderator / admin, pentru ca acest lucru este imposibil. Si noi ca si dvs. avem activitate aici atunci cand avem timp. Si noi ca si dvs. incercam cu buna credinta sa ne facem treaba.

In curand, statusurile utilizatorilor vor putea fi comentate, prietenii vor vedea ori de cate ori cineva din lista lor isi schimba statusul si il vor putea comenta, astfel incat fiecare profil de membru Avocatnet.ro va dobandi propriul sau "perete" pe care sa scrie prietenii. Gasesc faptul ca o astfel de idee ar putea muta discutiile diverse din forum in cercurile de prieteni, lasand moderarea acestor discutii in grija fiecarui utilizator. Poate si asta e o solutie.
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2009
Alin Popescu, administrator
Sunt de acord cu @Alin Popescu.
De altfel s-a vazut in trecut ca utilizatori care au escaladat "un scandal" din cauza unor mesaje sterse au fost banati. A "lasa la liber" pe forum asemenea discutii in jurul stergerii si a motivelor stergerii este contraproductiv pentru forum.

Democratia adevarata are reguli stricte pe care toata lumea trebuie sa le respecte. In democratia adevarata opereaza cenzura data de reguli daca autocenzura nu functioneaza. Si se pare ca din prea mult drag de democratie se incalca uneori regula de baza a bunului simt si autocenzura.

Am intrat si intru adesea si pe alte forumuri pe care nu pot sta nici 5 minute intregi pentru ca este o desfasurare de limbaj obscen, de atacuri absolut mizerabile la cine vrei si cine nu vrei, o descatusare a violentei prin limbaj care ma dezgusta. Nu se poate intelege nici macar o idee de la cap la coada, numai violenta care da din maini si din picioare. E ca o scena fara sfarsit dintr-un film "cu bataie". Nu vreau ca acest forum pe care il respect si il indragesc atat de mult sa se transforme in asa ceva.
................................
Referitor la sectiunea "diverse" si mai cu seama la "Discutii politice", in perioada recenta, desi am postat si eu acolo, nu m-am simtit deloc confortabil. As fi avut mult mai mult de spus, m-am abtinut pentru ca riscam sa fiu admonestata intr-un mod nepermis. Si asta s-a si intamplat: la ultimul meu post chiar am avut o replica a unui utilizator care si-a permis sa-mi califice parerea. I-am raspuns si din pacate nu a apucat sa-mi vada replica. Au fost sterse ambele mesaje. Consider ca s-a procedat corect stergandu-se mesajele cu pricina, desi mi-a parut rau ca nu am putut sa-i arat ce trebuia sa vada.

Si inca ceva: "maneaua" lui Guta, cunoscut cantaret de manele, nu este deloc manea. Asta pentru cine cunoaste linia melodica a folclorului banatean. Maneaua a venit pe filiera banateana din Serbia, Bosnia-Hertegovina si asta duce la confuzii.
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2009
elga50, moderator
Momentan nu am propuneri de facut, dar il sustin pe aceasta cale pe @Alin Popescu pentru fermitatea cu care incearca si reuseste sa promoveze valorile si sa inlature discutiile obscene si incultura! =D>
Buna dimineata!
In acest moment nu am de facut nicio propunere concreta,insa sunt intru totul de acord cu dl.Alin,tinand in acelasi timp sa il felicit pentru modul in care promoveaza valorile adevarate,incercand sa inlature incultura si sa tina departe de acest forum (care in esenta este un forum juridic) discutiile...nepotrivite.
Inca o data,FELICITARI domnule Alin!=D>=D>=D>

Alte discuții în legătură

Lamurire stergere subiect forum laur2013 laur2013 lamurire cu stergerea ultimului subiect din forum (vezi toată discuția)
Pierdut mesaj lorelai012 lorelai012 da e corect din cauza unei pene de curent mi sa oprit calculatorul iar ultimul mesaj urmarit de mine precum si mesajele primite la alerta au fost sterse din ... (vezi toată discuția)