avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie - medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie - medical

Am semnat demisia de comun acord cu angajatorul. Aceasta întra în vigoare la data de 26.02,din păcate am întâmpinat o problema de sănătate și medicalul îmi depășește aceasta data. Ce se întâmplă sau cum ma afectează ținând cont ca angajatorul a trimis demisia mai departe și a primit confirmarea ca începând cu data de 26.02 am contractul încheiat. Menționez ca medicalul de încheie pe data de 29.02...mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:23, 24 Februarie 2020
In primul rand, este o greseala de formulare a cererii de incetare a c.i.m.

Nu exista demisie cu acordul partilor ... demisia poate fi cu sau fara preaviz sau sepoate solicita incetarea c.i.m. cu acodul partilor.

In cazul incetarii c.i.m.cu acordul partilor nu se acorda preaviz si trebuie acordul angajatorului.

In situatia demisiei, aceasta poate fi cu sau fara preaviz si nu trebuie aprobata de angajator.

In speta, trebuie sa ne spuneti cu ce articol va inceta c.i.m.
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da îmi cer scuze m-am exprimat greșit.. Încetarea cim cu acordul ambelor parti fără preaviz
Codul Muncii
art.49
...
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia cu acordul partilor tasya tasya Buna seara. Mi-am dat demisia cf art.55 lit b din Legea 53/2003 in 15.03.2018 solicitand incetarea relatiilor contractuale cu acordul partilor incepand cu data ... (vezi toată discuția)
Demisie de comun acord Seinaj19 Seinaj19 Bună ziua. Astăzi am facut o cerere de demisie de comun acord părților (preaviz 6-31 mai) iar după câteva ore mi-au zis ca de mâine sa numai vin sa ... (vezi toată discuția)
Demisie-concediu medical LucianSandu LucianSandu Buna ziua. As dori daca ma poate lamuri cineva asupra unei probleme. Mi am dat demisia cu data de 28 februarie de la firma la care lucrez. Acum sunt in ... (vezi toată discuția)