avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui copil minor

Am divortat si am un copil minor in varsta de 12 ani cu actualul barbat.Cum sa procedez ca actualul barbat fiind si tatal copiluli sa poata sal treaca pe numele lui.Copilul avand numele fostului barbat.Mentioneza ca fostul barbat a dat declaratie la tribunal ca nu este copilul lui si eu sunt de acord cu declaratia lui.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 16:06, 24 Februarie 2020
Buna ziua,
Actualul sot si tatal biologic al minorului trebuie sa porneasca in instanta o actiune de tagada a paternitatii chemand in instanta pe fostul sot.
Dupa aceia se rezolva cu numele.
Solicitati ajutorul unui avocat.
Trebuie pornita o actiune in tagada paternitatii fata de tatal prezumat, cu petit separat de stabilire a paternitatii in raport cu tatal biologic!
Deci, din pacate pt dvs, fara proces nu se poate rezolva!
Am divortat

Cand ?


Mentioneza ca fostul barbat a dat declaratie la tribunal ca nu este copilul lui si eu sunt de acord cu declaratia lui.

Si mai departe ce s-a intamplat? ce va scrie in hotararea de divort referitor la copil?


Av. Gabriel Klein Kiritescu
Actualul sot si tatal biologic al minorului trebuie sa porneasca in instanta o actiune de tagada a paternitatii chemand in instanta pe fostul sot.


copilul are 12 ani, e nascut pe vremea cand era in vigoare vechiul cod al familiei, nu cred ca tatal biologic are calitate procesuala.
e si o problema de prescriptie acolo, cel putin in ce ii priveste pe parinti.


Avocat Tabrea Alexandru
cu petit separat de stabilire a paternitatii in raport cu tatal biologic!


tatal e dispus sa il recunoasca, nu e cazul ca instanta sa stabileasca paternitatea.
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2020
gi-jane2, moderator
Daca prin exprimare dvs conform careia spuneti '' fostul barbat a dat declaratie la tribunal ca nu este copilului lui si eu sunt sunt de acord cu ea'' rezulta ca exista deja un dosar pe rol avand ca obiect actiunea de tagada a paternitatii, atunci asteptati solutionarea acestuia, urmand ca ulterior sa mergeti cu hotararea instantei la starea civila pentru a modifica certificatul de nastere al copilului.
Desi nu este obligatoriu si pt acel petit de stabilire filiatie, avand in vedere ca oricum taxa de timbru este mica, clientii mei au preferat pana acum sa se rezolve totul in acelasi proces!
Desigur, este alegerea fiacaruia!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate-urgent narcisa raveca narcisa raveca Buna ziua,dintr-o relatie de 2ani cu un barbat a aparut un copilas,acesta nu a vrut sa stie de el,acum copilasul are 2anisori si poarta numele actualului meu ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate plrflrn plrflrn O femeie si un barbat sunt casatoriti. Decid sa divorteze, Fiecare incearca sa-si refaca viata. Femeia ramane insarcinata inainte ca decizia de divort sa ... (vezi toată discuția)
Divort si recunoastere copil asboss28 asboss28 Buna ziua, am si eu o intrebare mai delicata, o prietena de a mea este maritata si are un copil de un an . Mentionez ca acest copil nu este al barbatului cu ... (vezi toată discuția)