avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare

Sunt urmarita penal pentru delapidare, suma e de 700 ron (care era de fapt salariul meu) si as dori sa stiu la ce pedeapsa sa ma astept, deoarece nu imi permit un avocat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 09:45, 10 Decembrie 2009
Fa bine si ia-ti un avocat ca sa nu faci puscarie pentru o suma atit de mica indiferent ca esti sau nu vinovata !
Poti primi daca esti gasita vinovata:
-amenda penala
-inchisoare cu suspendare
-inchisoare cu executare!
Poate gasesti o cale de rezolvare cu cel care ti-a facut plingere si eventual acoperi prejudiciul!De obicei oamenii simpli si fara avocati sint cel mai aspru pedepsiti!Nu dispera , dar ia-o in serios!
In procesul penal( la judecatorie) sint obligati sa ti acorde aparator din oficiu, dar in general e ceva formal!
Bafta multa si sper sa fie bine pentru toata lumea , iar spiritul craciunului sa iti anime sufletul!
Solicitati parchetului acordarea unui aparator din oficiu, insa odata ce-l veti primi solicitati un termen pentru a va pregati apararea (pentru a sta de vorba cu aparatorul sa-i expuneti cum stau lucrurile in realitate, astfel ca acesta sa stie ce aparari si cereri sa faca)
Prejudiciul e unul infirm , asa incat , va recomand sa restituiti suma de bani ,insusita in mod abuziv , catre partea vatamata.
In acest mod , veti avea o conduita in favoarea dumneavoastra , care va fi apreciata ca si circumstanta atenuanta judiciara , la individualizarea pedepsei .
Printre alte elemente va amintesc ca atitudinea de regret , de sinceritate si de colaborare in vederea aflarii adevarului sunt alte elemente care determina aplicarea unei anumite pedepse.

Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
andreea7 a scris:

Sunt urmarita penal pentru delapidare, suma e de 700 ron (care era de fapt salariul meu) si as dori sa stiu la ce pedeapsa sa ma astept, deoarece nu imi permit un avocat.
Va multumesc.

La suma aceasta eu zic ca veti primi o pedeapsa cu suspendare in cota de 90%.
Sa ma anuntati daca gresesc.
Daca restituiti /acoperiti prejudiciul sigur veti primi doar o amenda administrativa de la parchet.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 209 betzyvoiu betzyvoiu Salut,in cateva zile mi se incheie ancheta si parchetul va trimite dosarul in instanta.Fapta este furtul din locuinte,pe timp de noapte impreuna cu mai multe ... (vezi toată discuția)
Acuzat de delapidare ºi furt calificat. la ce pedeapsã sã mã aºtept? Villy_X Villy_X In cursul acestui an am fost acuzat de firma la are am lucrat de delapidare si furt calificat si s-a facut si o plangere penala impotriva mea.Faptul pentru ... (vezi toată discuția)
Incadrare kokobelo007 kokobelo007 buna ziua.am un amic care e inculpat intr un proces penal art 208 alin 1-art 209 alin 1 lit a si g,este la prima fapta nu are cazier care ar fi ... (vezi toată discuția)