avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliu copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliu copil

Buna ziua. Am un copil minor de un an si jumatate si am avut proces cu tatal copilului, fostul partener. S-a stabilit domiciliul copilului la mine si el are drept de vizitare. Am in plan ca peste un anumit timp sa ne mutam la 4 km distanta, mai central, intr-un apartament la fel de mare, ca sa fim mai aproape de gradinite si scoli. Cand se va intampla acest lucru, unde trebuie sa anunt schimbarea domiciliului? Se va face o noua ancheta sociala la noul apartament? Tatal copilului ma ameninta ca peste un timp are de gand sa deschida un nou proces ca sa ceara ca copilul sa stea cu el. Va conta faptul ca ne vom muta? Adica tatal va spune ca din moment ce i-am schimbat domiciliul, copilul poate sa si-l schimbe si sa stea la el? Este mai bine pentru un eventual proces sa ramanem in acest apartament ca sa se poata invoca ca copilul e obisnuit aici si nu trebuie schimbat domiciliul la tata?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 22:18, 24 Februarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anuntati adresa tatalui si vedeti ce va face.
In mod normal nu ar trebui sa aveti probleme in caz de proces si daca va angajati avocat sansele ar fi foarte reduse sa pierdeti procesul.
acest răspuns util
Copilul nu e legat de casa doamna, pt el conteaza ca sta cu mama sau dupa caz, cu tatal.
Nu aveti de ce va teme, mutatul dvs nu il impiedica pe tata sa aiba o relatie cu copilul si sa il viziteze.
Cand va veti muta, instiintati-l pe tata unde
E dreptul lui sa ceara ce doreste, nu inseamna ca ii va reusi. Faptul ca v-ati mutat, nu va constitui un motiv sa i se schmbe locuinta copilului de la mama la tata.
Sunt instante care pun mare pret pe stabilitatea domiciliului minorului.
Desi pare ciudat si greu de crezut ca ar fi un criteriu important trebuie atentie sporita la proces si nu o abordarea usuratica.
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
acest răspuns util
Dacă instantele pun preț pe stabilitatea minorului atunci tocmai din acest motiv nu o sa îl încredințeze tatălui după ce a trecut printr-o mutare cu mama.
Adică vai, apreciez stabilitatea hai sa îl mutam din nou.
Doamna cei care amenință că o să facă și or sa dreagă sunt tocmai cei care de regula nu fac nimic.
Informați tatăl, arătați noile condiții în care va locui minorul, ca sunt mai bune decât cele prezente și gata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil in cazul parintilor necasatoriti Beeank Beeank Situatia mea este urmatoarea: am o fata de 5 ani si 5 luni. Eu si tatal nu am fost nicodata casatoriti. Tatal este trecut pe certificatul de nastere. Am trait ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor andreea998 andreea998 Buna ziua.am un copil de 3 ani cu fostul concubin,in prezent suntem in proces pt custodia copilului,prin ordonanta presedentiala s-a stabilit domiciliul ... (vezi toată discuția)
Buna seara, ce pot face in urmatoarea situatie: in urma ordonantei ... dani el dani el Buna seara, ce pot face in urmatoarea situatie: In urma ordonantei presedintiale s-a stabilit domiciliul copilului la mama si programul de vizita al ... (vezi toată discuția)