avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie bebe2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie bebe2

Buna ziua! Fetita mea împlinește 1 an in luna iunie 2020. La sfârșitul luni mai voi avea al doilea copil. Voi beneficia de indemnizatie daca pentru fetita am indemnizatie dar anul trecut am întrerupt contractul de munca înainte sa nasc fatita cu cateva luni? Daca se calculează cu 12 luni in urma pe baza indemnizatie prezente se împlinesc doar 11 luni. Beneficiaz si la bebe 2 sau nu?
Mulțumesc pentru răspuns
Cel mai recent răspuns: Lidia96 , utilizator 23:06, 24 Februarie 2020
Veti beneficia de indemnizatie si pentru cel de-al doilea copil.

1. Pe perioada suprapunerii situațiilor , cuantumul indemnizației lunare se majorează cu suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință (n.m., 1250 lei ), pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.

2. În situația în care persoana care a beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului naște unul sau mai mulți copii ori se află într-o nouă situație dintre cele prevăzute la art. 8 alin. (2) din OUG 111/2010 într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.
Mulțumesc mult pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului Dianaoana2797 Dianaoana2797 Bună ziua ! Am și eu o întrebare.Pentru ca am absolvit o facultate beneficiez deja de 6 luni de indemnizatia de crestere a copilului, daca peste 7 luni voi ... (vezi toată discuția)
Suprapunere ccc1 cu ccc2 Ana Maria Radu Ana Maria Radu Daca am un bebe de 6 luni si sunt insarcinata, ce bani o sa iau ca indemnizatie in lunile care se suprapun? La bebe 1 am indemnizatia 1250 plus alocatia 200 de ... (vezi toată discuția)
Buna , sunt in concediu de crestere a copilului , iar sotia este ... Ioan81 Ioan81 Buna , sunt in concediu de crestere a copilului , iar sotia este din nou însărcinată ( avand gemeni) si urmeaza sa nasca inainte de a implini primul copil 2 ... (vezi toată discuția)